Menu
in , , ,

Magabiztos győzelemmel továbbra is a tabella élén

Ha nem is tetszetős játékkal, de magabiztosan nyerte az NB II-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójának szomszédvári derbijét a Szarvasi NKK együttese. Száva Flórián tanítványai tíz góllal múlták felül a jól küzdő, de szerényebb képességű Gyomaendrődöt, így változatlanul pontvesztés nélkül vezetik a mezőnyt.

Szarvasi NKK–Gyomaendrődi NKSE-Liget Fürdő 27–17 (12–8)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 120 néző. Vezette: Bálint, Szarvas. Szarvas: Ádász – Buzási 3, Kocsis 2, Szabó T. 6 (4), Raffai-Such 4 (3), Zelei, Vuletics 5. Csere: Kasik, Labát, Juhos (kapusok), Balogh V. 4, Hajdu 1, Takács 1, Szőke 1 (1), Ábrahám. Edző: Száva Flórián. A Gyomaendrőd legjobb góldobói: Szűcs 5, Bácsi 3, Nagy B. 3 (2). Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 10/8, ill. 2/2.

Három gyors hazai góllal indult a szomszédvárak csatája. Aztán a vendégek is be-be találtak Ádász kapujába az agilis Szűcs révén, a félidő közepére így négy góllal járt előrébb a Szarvas (7–3). Becsülettel próbálkoztak a látogatók is, ennek eredményeként a szünetig tartani tudták ezt a különbséget. A második játékrészt három gyors szarvasi gól vezette be, de Megyik kapus bravúrjaival még visszatértek a meccsbe a lelkesen küzdő gyomaendrődiek. Viszont a cserék dolgában a házigazdák álltak jobban, aminek a meccs utolsó negyedére lett jelentősége. A fáradni látszó vendégek ellen sok hibával is tíz gólra hizlalták előnyüket a házigazdák (48. p: 22–12), ami megmaradt a hármas sípszóig. A meccs végjátékában mindkét oldalon a cseresorok játszották a főszerepet. Az őszi szezon utolsó bajnokiját december 3-án Lajosmizsén játssza az NKK.

Száva Flórián: – Az egész mérkőzésen jól védekeztünk, támadásban még mindig voltak pontatlanságok, de a második félidőben így is csak a gólkülönbség volt kérdéses, a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Ny. M.

További eredmények: Gyulasport–FKSE Algyő 25–23, Abonyi KC–Lajosmizsei UKC 19–24, Békéscsabai ENKSE II. 26–19, Szeghalmi NKC–Csorvási SK 30–25.

A bajnokság élcsoportja: 1. Szarvas 16 pont (8 mérk), 2. Makó 14 (9), 3. Lajosmizse 11 (7).

Leave a Reply

Exit mobile version