in , , ,

Magabiztos győzelemmel továbbra is a tabella élén

Ha nem is tetszetős játékkal, de magabiztosan nyerte az NB II-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójának szomszédvári derbijét a Szarvasi NKK együttese. Száva Flórián tanítványai tíz góllal múlták felül a jól küzdő, de szerényebb képességű Gyomaendrődöt, így változatlanul pontvesztés nélkül vezetik a mezőnyt.

Szarvasi NKK–Gyomaendrődi NKSE-Liget Fürdő 27–17 (12–8)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 120 néző. Vezette: Bálint, Szarvas. Szarvas: Ádász – Buzási 3, Kocsis 2, Szabó T. 6 (4), Raffai-Such 4 (3), Zelei, Vuletics 5. Csere: Kasik, Labát, Juhos (kapusok), Balogh V. 4, Hajdu 1, Takács 1, Szőke 1 (1), Ábrahám. Edző: Száva Flórián. A Gyomaendrőd legjobb góldobói: Szűcs 5, Bácsi 3, Nagy B. 3 (2). Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 10/8, ill. 2/2.

Három gyors hazai góllal indult a szomszédvárak csatája. Aztán a vendégek is be-be találtak Ádász kapujába az agilis Szűcs révén, a félidő közepére így négy góllal járt előrébb a Szarvas (7–3). Becsülettel próbálkoztak a látogatók is, ennek eredményeként a szünetig tartani tudták ezt a különbséget. A második játékrészt három gyors szarvasi gól vezette be, de Megyik kapus bravúrjaival még visszatértek a meccsbe a lelkesen küzdő gyomaendrődiek. Viszont a cserék dolgában a házigazdák álltak jobban, aminek a meccs utolsó negyedére lett jelentősége. A fáradni látszó vendégek ellen sok hibával is tíz gólra hizlalták előnyüket a házigazdák (48. p: 22–12), ami megmaradt a hármas sípszóig. A meccs végjátékában mindkét oldalon a cseresorok játszották a főszerepet. Az őszi szezon utolsó bajnokiját december 3-án Lajosmizsén játssza az NKK.

Száva Flórián: – Az egész mérkőzésen jól védekeztünk, támadásban még mindig voltak pontatlanságok, de a második félidőben így is csak a gólkülönbség volt kérdéses, a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Ny. M.

További eredmények: Gyulasport–FKSE Algyő 25–23, Abonyi KC–Lajosmizsei UKC 19–24, Békéscsabai ENKSE II. 26–19, Szeghalmi NKC–Csorvási SK 30–25.

A bajnokság élcsoportja: 1. Szarvas 16 pont (8 mérk), 2. Makó 14 (9), 3. Lajosmizse 11 (7).

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűdön is meggyújtották az első gyertyát

Vitéz Sinka Brigitta, Bici néni

Szarvas város ihlette Bici néni legközelebbi rekordcélkitűzését