in ,

Két szarvasi is van az Év embere jelöltjei között

Péter Erika és Paluskáné Udvarhelyi Judit
Péter Erika és Paluskáné Udvarhelyi Judit

Az újév a megyei sajtóban bizonyos szempontból a like-okról és a mozgósításról szól. A Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu évről évre meghirdeti az Év embere versenyét, amin a szarvasi indulók mindig előkelő helyen végeznek. A jelöltek a hagyományokhoz híven nem ajánlások alapján kerülnek ki, hanem az előző év Hét emberei közül. A szerkesztőség ezúttal is ötven, a térségben munkálkodó, alkotó személyt választott ki, akik eredményeikkel gyarapították a megyét.

A jelöltek spektruma rendkívül széles. Az egészségügyi dolgozótól, a pedagóguson, zenészen és képzőművészen keresztül a sportolóig minden terület megtalálható, de érdekességként pl. a Csabai kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyének győztesére, 105-szörös véradóra vagy olyan kreatív alkotóra is lehet szavazni, aki 14 ezer gyufaszálból elkészítette a Lánchíd gyufamakettjét.

A listán két szarvasi is helyet kapott. Egyikük Paluskáné Udvarhelyi Judit, Szarvas város aljegyzője, aki tavaly a köztisztviselők napja alkalmából átvehette a Belügyminisztériumban a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát. A kitüntetés apropóján válhatott a Hét emberévé, ami a jelölést is magával vonta.

Paluskáné Udvarhelyi Judit
Paluskáné Udvarhelyi Judit

– Jóleső érzés, hogy akár egy ilyen internetes szavazáson is bekerültem a megye ötven jelöltje közé – kommentálja a hírt az aljegyző asszony. Azt gondolom, hogy ez a szakmai munka mellett az emberi kapcsolatokat is minősíti, hiszen egy közönségszavazást foglal magában. Már találkoztam nagyon kedves kollégákkal, barátokkal, akik azt szeretnék, hogy az enyém legyen ez a díj.

A helyi közigazgatás egyik alappilléreként dolgozó szakember 1975-ben kezdte el karrierjét a csabacsűdi tanácsnál, adós ügyintézőként. A későbbiekben igazgatási csoportvezetői, majd jegyzői feladatkört is ellátott, 2006-ban pedig Szarvas város aljegyzőjének nevezték ki. A jogszabályok betartása mellett mindig is fontosnak tartotta a csapatmunkát, az empátiát és a lojalitást, amit a pályán eltöltött 39 év alatt végig követendő példának tekintett.

Paluskáné Udvarhelyi Juditra itt tud szavazni.

A másik jelölt Péter Erika költő, író. Szarvason született, a településen járt óvodába és végezte a főiskolát is. Mint megfogalmazta, a mai napig nem tud úgy keresztülutazni a településen, hogy meg ne álljon, és rá ne csodálkozzon a patinás épületekre vagy gyermekkora emlékezetes helyszíneire.

Péter Erika
Péter Erika

Már egészen fiatal korától vonzotta az írás, önbizalomhiánya azonban mindig gátat szabott szárnypróbálgatásainak. Teljes titokban először kollégái küldték be írásait, melyek végül egy antológiában helyet is kaptak. Első kötete, Mindörökké mosoly címmel 2005-ben jelent meg, amit további 12 követett. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ír, ahogyan ő nevezi, gyerekzeteket, ill. lélekzeteket. Írói és karitatív munkáját tavaly a békéscsabai közgyűlés is elismerte, ami egyben a jelöltek közé emelte.

– Szeretném, hogy a vers gyógyír lenne az olvasók számára. Bár nem minden költemény szól a boldogságról, de mindig igyekszem úgy intézni a dolgot, hogy pozitívan jöjjünk ki belőle. Az élet üti-veri az embereket, mostanában pedig különösen, épp ezért, amikor mosolyt sikerül csalnom az arcukra, az számomra nagyon nagy öröm – árulja el hitvallása lényegét.

Péter Erikára itt tud szavazni.

Péter Erika jelenleg 612 szavazattal a középmezőnyben áll, Paluskáné Udvarhelyi Judit pedig mindeddig 345 szavazatot kapott. A mostani állás szerint Kocsorné Szabados Erika és Pap István Tibor fej-fej mellett mozognak, mintegy 1100 szavazattal.

Szavazni kétféleképpen lehet. Voksolhatnak a Beol.hu hírportál Facebook oldalán, ahol minden like egy-egy szavazatot ér. A másik mód, hogy kivágják a Békés Megyei Hírlapból a jelölt képét, levelezőlapra ragasszák vagy borítékba teszik, és elküldik a szerkesztőség címére. Egy borítékban, levelezőlapon több képet is lehet küldeni, minden kép egy szavazatot ér, de csak a lapból kivágott, eredeti példányt fogadják el.

A két szavazást a helyezési számokkal egyesítik, s akihez a legkisebb érték tartozik, ő lesz az év embere Békés megyében. Egyenlőség esetén a lapból kivágott szelvények helyezési száma dönt.

Szavazni január 20-ig lehet, a Beolon január 20-án 16 órakor zárják a szavazást.

Tíz egykori sportolót, sportvezetőt díjaztak munkája elismeréseképp

Lencselevessel és rendhagyó énekórával indult az év a baráti körnél