in ,

Lencselevessel és rendhagyó énekórával indult az év a baráti körnél

Szarvas Város Barátainak Köréről mindenki tudja, hogy a jókedvet sohasem hagyja otthon, ha egy-egy összejövetelről vagy általuk szervezett rendezvényről van szó. Fokozottan igaz volt ez január 6-án, amikor sokakat még a koraesti órákban mért mínusz tíz fok sem tarthatott távol az ilyenkor szokásos újévköszöntő mulatozástól.

A közösség képzeletben néhány nappal visszapörgette az időt, és külsőségekben is szilveszteri hangulatot teremtett. Az asztalon malacot formázó finomság, virslisaláta és pezsgő sorakozott, néhányan pedig mókás álarcot és fejdíszt is hoztak magukkal. A menü is az újévet idézte: egymás után érkeztek a gőzölgő, lencseleveses tálak, amiből mindenkinek bőségesen jutott.

A megjelenteket ezúttal Tusjak Lászlóné, a baráti kör titkára köszöntötte. Kiemelte, nagyon mozgalmas volt az év végét tudhatnak maguk mögött, amit elsősorban a jótékonysági vásár határozott meg. Köszönetet mondott a tagságnak aktivitásáért, amiből kifolyólag ezúttal is 20 egyedülálló rászorulónak és a helyi klubközösségeknek is szebbé tudták tenni az ünnepeket.

Az önkormányzat nevében Kiss Attila képviselő fejezte ki háláját a baráti kör aktivitásáért, amelyet a településen az egyik legnagyobb és legerősebb civil szervezetként tartanak számon. Mint megfogalmazta, az egyesület programjaival, szellemiségével erősíti a város közösségi életét, miközben önzetlenül dolgozik Szarvas város előremozdításáért.

– Kívánom, hogy 2017-ben is folytassátok a város hírnevének öregbítését – zárta gondolatait, majd mosolyogva magasba emelte a pezsgőspoharat.

A vacsorát követően a mulatság rendhagyó módon vette kezdetét. Mótyán Tibor és zenekara a régmúlt idők hangulatát idézte, amikor még mindenhonnan muzsika szólt, és az emberek együtt énekeltek.

Aggodalmának adott hangot, mely szerint a magyarok már szinte egyáltalán nem gyakorolják ezt a szokást, templomokban „már nem úgy cseng a dal, mint egykor”. Mi több, az emberek nem ismerik a dalszövegeket, ezért még ha szeretnének, akkor sem tudnak bekapcsolódni a lélekmelegítő dalolásba.

A megállíthatatlannak tűnő folyamat ellen tett egy apró lépést három dallal, amelyeknek az szövegét – akárcsak az énekórákon – az összegyűltek is megkapták. A gyorstalpalót követően a civil ház kisterme is megtelt muzsikával, és mindenki örömmel dúdolta a magyar nótákat.

Szarvas Város Barátinak Köre számára az idei év különleges lesz. Az 1982-ben alakult egyesület idén ünnepli 35. születésnapját, amire több jubileumi programmal, egy kiadvánnyal és egy hamarosan induló weboldallal is megemlékeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Péter Erika és Paluskáné Udvarhelyi Judit

Két szarvasi is van az Év embere jelöltjei között

Pusztai Botond

U-12-eseink nyerték a IX. Szarvas-kupát