in , , ,

A Gyakorló futsalosai a megyei döntőbe lőtték magukat

Bejutott a megyei diákolimpia döntőbe a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskola IV. korcsoportos futsalcsapata, miután második helyen végzett a hazai rendezésű elődöntőben. Az Alkotmány utcai sportcsarnokban négy tanintézet 7-8. osztályosaiból álló csapata vívott 2 X 12 perces meccsekből álló körmérkőzést a két továbbjutást érő helyért.

A Gulyásné Dékán Klára testnevelő által felkészített helyi alakulat kifejezetten megilletődötten kezdett, ennek 4–2-es vereség lett a következménye a vésztői Szabó Pál Általános Iskolával szemben. A második összecsapáson a gyulai Implom József Általános Iskola gárdája 4–1-re múlta felül a megyeszékhelyi Lencsési Általános Iskola legjobbjait. A két vesztes összecsapásán a szarvasiak 2–3-as állásból nyertek 4–3-ra, míg a másik párban a Vésztő 6–1 arányban valósággal „elgázolta” a Gyulát, ezzel továbbjutó lett. Ennek tudatában a sárrétiek ellazsálták a Békéscsaba elleni meccsüket, ki is kaptak 6–4-re. A záró mérkőzésnek volt nagy tétje, hiszen ezen dőlt el a másik továbbjutó hely sorsa. A Szarvas–Gyula párharcban a gyakorlósok taktikusan játszottak és a gólkirály Kasik Ákos utolsó percben rúgott második találatával 2–1-re győztek, így ők lehetnek ott a január 18-i megyei fináléban.

Végeredmény: 1. Vésztő 6 pont, 2. Szarvas 6, 3. Gyula 3, 4. Békéscsaba 3.
A szarvasi csapat tagjai: Kiri Máté, Ancsin Attila, Brachna Balázs, Molnár Előd, Komlósi Barnabás, Kovács Zsombor, Závoda Zalán, Kasik Ákos. Testnevelő tanár: Gulyásné Dékán Klára.

Vélemény, hozzászólás?

Vidám hangulatban telt a szentandrási korosztályos sakkverseny

Nehezebb volt odajutni, mint továbbjutni