in , ,

Az év ifjú párja: negyedik helyen egy szarvasi induló, szentandrásiaké lehet a győzelem

Bencsik Mariann és Sándor
Bencsik Mariann és Sándor

Ketyeg a visszaszámlálás ideje az év ifjú párja versenyen. De hátra van még a hajrá, vagyis a szavazás lezárásáig, január 17-én, 16 óráig sok minden változhat. A Beol.hu és a Békés Megyei Hírlap az év emberéhez hasonlóan keresi 2016 legnépszerűbb ifjú házaspárját, akik like-ok gyűjtögetésével bizonyíthatják, hogy méltóak a cím elnyerésére.

A nevezéshez alig néhány feltételnek kellett megfelelni. Az első és legfontosabb az volt, hogy a frigy a tavalyi évben és Békés megyében köttessen. Mindezen túl már csak néhány technikai apróságot kellett teljesíteni, mint pl. a dátum és a helyszín megnevezésével feltölteni egy jellemző fotót a legnagyobb közösségi oldalra.

Épp a verseny egyszerűsége jelentette a cikk írója számára a legnagyobb nehézséget, hiszen kisebb kutatómunkára volt szükség ahhoz, hogy kiderítsük, a 171 nevezés közül kik a szarvasi és a békésszentandrási kötődésűek. Végül a Szarvasi Fórumra érkezett válaszok, személyes ismeretségek, ill. némi baráti segítségnek köszönhetően állt össze az a tízes lista, ami a helyi indulókat tartalmazza. Ez is itt-ott hézagosan, hiszen a válaszadók hol az ifjú férj, hol pedig a feleség részéről közelítették meg a kérdést. Továbbá az sem kizárt, hogy a felsorolás nem teljes, de az idő és a játék keretei alaposabb utánajárást nem tettek lehetővé.

Eddigi ismereteink szerint tehát Dayka Zoltán és Daykáné Liska Ágnes, Tóth Tamás Székács Szandra, Molnár András és Molnárné Koszta Krisztina, Salamonné Radics Bettina és párja, Bencsik Mariann és Bencsik Sándor, Madács Szabolcs és Madács Eszter, Sárkány Róbert és párja, Dinya-Balogh Nikolett és párja, Fabó László és párja, valamint Miloszrdni Adam és párja gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat az internetes szavazáson, bízva abban, hogy ami számukra az egyik legemlékezetesebb napot jelentette, az másokat is megérint.

Mindannyiukat  e-mailben kerestük meg, és arra kértük őket, hogy néhány rövid kérdés megválaszolásával elevenítsék fel kapcsolatuk kezdetét, és idézzék fel a legszebb pillanatokat. Válasz mindössze két esetben érkezett, ezért az ő történetük most közelebb kerülhet az olvasókhoz is.

Bencsik Mariann és Sándor 2002 nyarán ismerkedtek meg egy munka kapcsán, egy év múlva pedig már össze is költöztek. A versenyre családjuk biztatása alapján jelentkeztek, akik úgy gondolták, esélyes lehet a képük.

– 14 év után házasodtunk össze, nagyon sok mindenen átmentünk, volt lenn is, fenn is, de végig kitartottunk egymás mellett. Született egy gyönyörű kisfiunk, áprilisban 3éves lesz. Úgy érezzük, a házassággal még szorosabbá fűztük a kapcsolatunkat, egy magasabb szintre léptünk, nem csak egy pár vagyunk, a házastársi kötelék annál sokkal több – vallják az ifjú házasok, akik szeptember 24-én, Békéscsabán mondták ki a boldogító igent.

Molnár András és Molnárné Koszta Krisztina augusztus 27-én fogadtak egymásnak örök hűséget. Kapcsolatuk hat évvel ezelőtt, a Szarvasi Szilvanapok keretében kezdődött, az évek alatt pedig egyre szorosabb és mélyebb kötelék alakult ki közöttük.

Molnár András és Molnárné Koszta Krisztina
Molnár András és Molnárné Koszta Krisztina

– Házasságkötésünkkel kapcsolatunkat egy magasabb pontra emeltük. Hogy miért hiszünk benne? Hisszük, hogy a családalapítás kezdetét jelenti, úgy gondoljuk egy remek kapcsolat és egy remek jövő áll előttünk, amelyet nagy összetartással véghez is viszünk – hangoztak az előző párral több ponton egybecsengő szavaik a házasság jelentőségéről.

A szavazatok a legszélesebb spektrumon mozognak. Van, akinél a fotójára kattintva csak egy egyjegyű szám jelenik meg, míg mások komolyan vették a versenyt, és megmozgatták a teljes ismeretségi és baráti kört. Mindazonáltal néhány kép olyan művészi erejű, hogy az sem elképzelhetetlen, hogy néhány elfogulatlan szavazatot is bezsebelt. A pillanatnyi állás szerint

Dinya-Balog Nikolett és Dinya Gábor békésszentandrási ifjú házasok vezetnek, 1291 szavazattal, 824 szavazattal második helyen egy gyulai esküvő, 809 szavazattal pedig harmadik helyen egy békéscsabai pár áll. Szorosan mögöttük Bencsik Mariann és párja, 775 szavazattal. Krisztire és Andrásra is ráférne egy kis biztatás, mivel rájuk eddig 128 voks érkezett. (A korábban megjelent cikkben a Facebook rövidítései miatt téves sorrendet alakítottunk ki, ezért a dobogós helyen állóktól elnézést kérünk – szerk.)

Szavazni a http://www.beol.hu/ki-lesz-az-ev-ifju-parja-2016-ban-700085/ linkre kattintva lehet. Ott a jelentkezési formanyomtatvány felett levő “Jelentkezem” mellett halványabb szürkével írt “Szavazás”-ra kattintva vált át az ifjú párok képeire, és ott lehet voksolni a számunkra szimpatikus pár esküvői fotójára. Egy Facebook felhasználói fiókkal képenként csak egy érvényes szavazat adható le. A nyertesek értékes vásárlási utalvánnyal gazdagodhatnak, amit a január 21-én és 22-én rendezendő, 13. Esküvő Kiállításon vehetnek át.

Vélemény, hozzászólás?

Lázár Zsolt és Szenes János

Az utolsó Don-kanyart megjárt szarvasi lélek is elhagyta a testet

Tovább menetel a Csipet Csapat