in , , ,

Samu Tamás Gergő a Jobbik önkormányzati képviselőjelöltje

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő
Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

A Munkáspártot követően másodikként hozta nyilvánosságra a Jobbik helyi szervezete, hogy jelöltet indít a március 26-i időközi választásokon. Gajdos Attila önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében elmondta, legnagyobb ellenzéki pártként úgy érzik, van keresnivalójuk Szarvas város közéletében.

– Az országos elnökség jóváhagyásával a Jobbik taggyűlése úgy határozott, hogy Samu Tamás Gergő legyen a jelölt. Úgy látjuk, az ő neve garancia a változásra. Új lendületre, új gondolatokra van szükség a testületben egy olyan ember személyében, akinek van közéleti tapasztalata, szembehelyezkedik a mostani rendszerrel, ill. a szarvasiakért szeretne dolgozni – fogalmazta meg bevezetőjében a párt jelenlegi képviselője.

Eddigi politikai pályafutását illetőn elhangzott, a 30 éves, egygyermekes édesapa gyermekkora óta kötődik a városhoz, néhány éve a 2-es számú választókerület lakója. Már középiskolásként, 2003-ban belépett a Jobbikba, 2006 óta pedig a párt helyi vezetését látja el. Politológia szakos diplomájának megszerzését követően egy évig országgyűlési képviselőként dolgozott, 2011 óta pedig a megyei közgyűlésben tevékenykedik.

– A legutóbbi települési választások óta felerősödött az a tendencia, hogy a szarvasi városvezetés az itt élők feje felett dönt. Nem kéri ki a véleményüket, vagy ha ki is kéri, figyelmen kívül hagyja – mutatott rá a szavazás jelentőségére Samu Tamás Gergő. Egyre több hibás vagy nem megfelelően előkészített döntés születik a kormánypárti többség által. Elég csak megemlíteni a Szabadság utcán a közlekedési lámpák ügyét, a Vajda Péter utca egyirányúsítását, a legaktuálisabb pedig a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének kérdése.

Véleménye szerint olyan hangra van szükség a testületben, ami ennek a folyamatnak megálljt tud parancsolni. Úgy látja, a párt Gajdos Attila révén eddig is több területen tudott hatást gyakorolni a testületre, és abban bízik, hogy megkétszerezett erőbedobással látványosabb eredményeket tudnak majd elérni. Egy esetleges választási győzelem esetén továbbá rendszeres fogadóórákkal várná a lakosságot, ahol lehetőségük nyílna elmondani a véleményüket.

Gajdos Attila érintette a legutóbbi testületi ülés főbb napirendi pontjait is. Elsőként komoly kritikát fogalmazott meg a Szarvasi Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft. irányába, akik a legkeményebb mínuszok idején „nem álltak a helyzet magaslatán”. Az év elején ugyanis a város több pontja vált életveszélyessé a széles jégfelületetek és csúszós utak miatt, amelyekkel szemben nem léptek fel kellő hatékonysággal. A Jobbik helyi szervezete személyesen is kivette a részét a probléma megoldásából, és erejéhez mérten járhatóvá tette a közterületek egy részét.

Mindemellett szólt az újonnan bevezetett szelektív hulladékgyűjtési rendszer anomáliáiról is. A problémák között említette, hogy indokolatlannak tartja a biológiai hulladék hetente történő elszállítását és kevésnek a vegyes hulladék havi egyszeri ürítését. Hangsúlyozta, szükség van szelektív hulladékgyűjtésre, de ezt fokozatosan kellett volna megtenni. Egy hónap moratórium erre nem elegendő. Mint mondta, le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat, és egy átláthatóbb rendszert kell kialakítani.

Végül kitért a Szentesi úti közvilágítás korszerűsítésére és infrastrukturális fejlesztésre, amit teljes mellszélességgel támogat. Egyelőre az ügy az ismételt közbeszerzés előtt áll, mivel korábban nem tudtak nyertest hirdetni.

Zárszóként arra kért mindenkit, hogy támogassák a Jobbik jelöltjét, hogy az elképzeléseik a jövőben erőteljesebben tudjanak kibontakozni.

Dósa Zsuzsa, Varga Viktor és Timkó János

A gondoskodó zsidó férj és büszke katolikus neje a Romkocsmában

Indul a 2017. évi Túzok Tusa!