in , , ,

A NACSE jelöltjét támogatja a Magyar Szocialista Párt

Földesi Zoltán
Földesi Zoltán

Nem indít önálló jelöltet az MSZP az időközi választásokon – derült ki a február 7-én tartott villám sajtótájékoztatón. Földesi Zoltán, a párt helyi elnöke hangsúlyozta, bár a választás érdemben nem fogja befolyásolni a képviselő-testület összetételét, jó mérőszámként szolgál az országos helyzet leképezésére.

– Az ország lakosságának 60%-a ma azt gondolja, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Ilyen helyzetben egy helyi választás üzenetértékű lehet. Azt látjuk, hogy a Fidesz kormányzása alatt leépült a jogállamiság, a fékek és ellensúlyok rendszere megszűnt, dübörög a korrupció, az EU-s pénzek felhasználásakor a haverok zsebeinek kitömése zajlik, épül az új burzsoázia, miközben azt olvassuk az országot ellepő plakátokon és hallgatjuk a televízióban, hogy Magyarország erősödik – jellemezte némi szarkazmussal a jelenleg uralkodó állapotokat.

Aggodalomra ad az is okot, hogy a lakosság egyharmada téli időszakban nem tudja kifizetni a számlákat, ill. a foglalkoztatás terén az adatok kozmetikázása zajlik. Az önkormányzatiság kiüresedett, számos jogkört elvettek az önkormányzatoktól, ami ugyancsak rossz irányba mutat. Ebből kifolyólag a választás lehetőséget ad arra, hogy a lakosság üzenjen a helyi és az országos hatalomnak, ill. döntsön arról, ki legyen a képviselője.

– Az MSZP helyi szervezete úgy döntött, hogy el szeretné venni ezt a mandátumot a várost vezető többségtől, a Fidesztől – szögezte le álláspontját. Azt szeretnénk elérni, hogy ez az őrült túlsúly bomoljon meg, ill. az önkormányzat civilekkel erősödjön tovább.

Mint elhangzott, a párt mérlegelte a helyes taktikai lépést, és úgy döntött, hogy nem indít saját képviselő-jelöltet.  Hozzátette, ennek magyarázata nem a megfelelő személyek hiánya, hanem az, hogy elsődlegesen a mandátum megszerzését tűzték ki célul. Ennek következtében Csanádi Lászlót, a NACSE jelöltjét támogatják.

– Elég volt abból, hogy a nagypolitikában szitokszóvá vált a civil szó. A híradások arról számolnak be, hogy mindenkit, aki valamilyen módon kifogásolja a központi döntéseket, ellenségnek titulálják. Olyan harc indult meg a civilek ellen, amilyet még a rendszerváltás óta nem tapasztaltunk. Azt szeretnénk, hogy Szarvason is nagyobb mértékben jelenjen meg a lakosság véleménye a testületben, ezért mi egy civil ember mögé állunk – fejtette ki a döntés hátterét.

Kérte a választókat, hogy fogadják el az elhatározásukat, és legyenek segítségükre ebben a folyamatban. Rámutatott, az aláírásgyűjtés már megkezdődött. A párt aktivistái megkezdték a munkát, ill. a Kossuth utca 30. szám alatt irodában is lehetőség van a gyűjtőív kitöltésére.

Zárásként arra biztatott mindenkit, hogy éljenek szavazójogukkal, és a március 26-i időközi választásokon támogassák Csanádi Lászlót!

Isten éltessen, Doxi (bácsi)!

Ezüst az U-17 megyei futsal bajnokság döntőjében