Connect with us

Sport

Isten éltessen, Doxi (bácsi)!

2017. február 7. kedd 16 óra, mint minden kedden a téli időszakban, kondi edzés a Szarvasi Kajak-Kenu Club vízitelepén. Ahogyan az lenni szokott az edző érkezik először, utána sorban a gyerekek. Megkezdődik a köredzés, mindenki végzi a dolgát, de a versenyzők most nem a munkára koncentrálnak, hanem az edzés végét várják, mert Doxy vagy Gyuri bácsi ma 60 éves és ők köszönteni akarják, meglepetéssel készültek.

Bátor György, a „kajakedző” 60 éves lett és a hatvanból 49 évet a vízen töltött. Először versenyzőként, majd a főiskola elvégzése óta közel négy évtizede edzőként. Több száz szarvasi gyermeknek ő adta a kezébe a kajaklapátot, és ő tanította meg kajakozni.

Az eltelt évtizedek alatt számtalan magyar bajnoki és diákolimpiai címet nyertek el versenyzői és félszáz érmet gyűjtöttek a különböző nemzetközi versenyeken – világbajnokság, világkupa, Európa bajnokság, Olimpiai Reménységek Versenye, nemzetközi regatták.

Az edző munkáját azonban nem csak a szerzett érmek minősítik, hanem az a tény is, hogy a volt kajakosok, kenusok közül még ma is sokan jelen vannak a kajak-kenu sportban: versenybíróként, edzőként, masters versenyzőként vagy gyermeküket edzésekre és versenyekre kísérő szülőként. A kajak-kenu szeretete ott maradt a szívükben, megmaradtak a barátságok és megmaradtak az együtt töltött évek emlékei. Azok az ifjúkori évek, amelyekben rengeteg vidámság és szépség volt, de hozzá tartoztak a kemény edzések, a hajnali kelések, a küzdés és fegyelem, ami egy életre szóló ajándék lett mindenkinek.

Isten éltessen Doxy (bácsi) még hosszú évekig családod körében és a kajakosok nagy családjában!

MKM

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Connect