in , ,

Ezüst: büntetőpárbajjal lettek másodikok U-15-ös labdarúgóink

A Szarvasi FC immár kilencedik alkalommal rendezte meg minden utánpótlás korosztályú csapatai számára a hazai rendezésű teremlabdarúgó tornáit. A sorozat hatodik és egyben a téli szezon utolsó tornájaként az U-15 korosztály (2002-2003) 8 csapattal mutatkozott be a mai napon.

Csapatok: Békéscsaba UFC (2 csapattal), Kunszentmártoni TE, SZEOL SC (Szeged), OMTK-ULE 1913 (Orosháza), Berényi Gyermek FC, Kétsopronyi Rákóczi SE, Szarvasi FC

Játékosaink: Maginyecz Máté, Hanea Márkó, Gulyás Patrik, Kata Patrik, Cziglédszky Samu, Takó Levente, Kiri Máté, Farkas Erik, Tasi Tamás, Molnár Előd,
Edző: Kondacs János

Lebonyolítás: A csapatok 2×4-es csoportban körmérkőzést játszottak, majd a két csoport első két helyezettje keresztjátékban elődöntőt vívott. A nyertesek a döntőbe, a vesztesek a bronzéremért, a csoport 3.-ok az 5. helyért, a csoport 4.-ek a 7. helyért játszottak.

Eredmények:
Szarvasi FC – Kunszentmártoni TE 2 – 1
gól: Takó Levente, Kiri Máté
Szokásos álmos kezdés után az ellenfél szerzett vezetést, a meccs felénél ébredve egyenlítettünk, majd belelendülve megszereztük a győzelmet.

Békéscsaba UFC „Fehér” – OMTK-ULE 1913 1 – 2
Békéscsaba UFC „Lila” – Berényi Gyermek FC 5 – 0
Kétsopronyi Rákóczi SE – Szeol SC 2 – 2

Szarvasi FC – Berényi Gyermek FC 4 – 1
gól: Hanea Márkó, Kiri Máté, Farkas Erik, Molnár Előd
A mérkőzést jó játékkal végig kézben tartva tudtunk győzni.

Békéscsaba UFC „Fehér” – Szeol SC 1 – 2
Kunszentmártoni TE – Békéscsaba UFC „Lila” 2 – 6
OMTK-ULE 1913 – Kétsopronyi Rákóczi SE 2 – 1

Szarvasi FC – Békéscsaba UFC „Lila” – 1 – 5
gól: Farkas Erik
A mérkőzésen egyenlő erők küzdelmében mindkét csapat jól játszott, de sajnos míg a Csabai alakulat az adódó helyzeteit nagy százalékban gólra váltott, nekünk a kapufák hosszú sorozata jutott. Ettől függetlenül megvan az elődöntő.

Békéscsaba UFC „Fehér” – Kétsopronyi Rákóczi SE 2 – 1
Kunszentmártoni TE – Berényi Gyermek FC 1 – 3
OMTK-ULE 1913 – Szeol SC 3 – 2

Végeredmény”A” csoport
1. Békéscsaba UFC „Lila” 9 p
2. Szarvasi FC 6 P
3. Berényi Gyermek FC 3 p
4. Kunszentmártoni TE 0 p

Végeredmény”B” csoport
1. OMTK-ULE 1913 9 p
2. SZEOL SC 4 p
3. Békéscsaba UFC „Fehér” 3 p
4. Kétsopronyi Rákóczi SE 1 p

Elődöntők:
Békéscsaba UFC „Lila” – Szeol SC 8 – 2

Szarvasi FC – OMTK-ULE 1913 0 – 0 (büntetőkkel 3-2)
A megérdemelt elődöntő nagyon komoly, küzdelmes, taktikus játékot hozott. Mindkét kapu folyamatosan veszélyben forgott, de a csapatok nem bírtak egymás fölé kerekedni, a kiválóan védő kapusoknak köszönhetően. Így következtek a büntető rúgások.

Első körben Gulyás Patrik magabiztosan bevágta, de az ellenfél is értékesítette (1-1). Másodikként Hanea Márkó mérnöki pontossággal vágta a jobb felső sarokba, parádés lövés. Orosházi játékos egyenlített (2-2). Az utolsó körben Farkas Erik védhetetlenül küldte a kapuba lövését. Innentől a döntés kapusunk Maginyecz Máté kezében volt. A teher nem nyomasztotta, és az ellenfelet megbűvölve parádésan védte a lövést. DÖNTŐBEN VAGYUNK !!!!!

Helyosztók:
7. helyért: Kunszentmártoni TE – Kétsopronyi Rákóczi SE 4 – 1
5. helyért: Berényi Gyermek FC – Békéscsaba UFC „Fehér” 0 – 1
3. helyért: Szeol SC – OMTK-ULE 1913 1 – 2

1. helyért: Békéscsaba UFC „Lila” – Szarvasi FC 0 – 0 (büntetőkkel 1–2)
A mérkőzés elején enyhe Csabai fölény, de kontráink komoly veszélyt jelentettek, fontos szerepe van a jó kapusteljesítményeknek. Jövünk föl, melyet Hanea Márkó bődületes kapufája is jelez. Újra erőre kapott az ellenfél, nagyon nyom, de a védelem a helyén. Döntetlen a vége, jönnek ismételten a büntetők. Elsőként Gulyás Patrik próbálkozott, de a kapus lefülelte a kísérletet, majd a Csabai játékos kíméletlenül bevágta (0-1). Második körben Farkas Erik egy bombát szánt a felső léc alá, de az csak a kaput rongálta, ellenfelünk lövését Magi parádésan kivédte, az eredmény nem változott (0-1). Harmadikként Hanea Márkó szokásának megfelelően kíméletlenül bevágta a léc alá (1-1). Ismét Magin volt a lehetőség és teher. Sajnos a Békéscsabai próbálkozást siker koronázta, kapusunk rajta volt, de kevés híján védeni a lövész nem tudta (1-2), maradt az ezüst érem.

Végeredmény:
1, Békéscsaba UFC „Lila”
2, Szarvasi FC
3, OMTK-ULE 1913
4, SZEOL SC
5, Békéscsaba UFC „Fehér”
6, Berényi Gyermek FC
7, Kunszentmártoni TE
8, Kétsopronyi Rákóczi SE

Különdíjak:
– Legjobb mezőnyjátékos: Zelenák László (OMTK-ULE 1913)
– Gólkirály: Kasik Ákos (Békéscsaba UFC „Lila”)
– Legjobb kapus: Maginyecz Máté (Szarvasi FC)
– Legjobb hazai játékos: Farkas Erik

Az NB-II. bajnokságban edződő csapatunk nagyon szép és megérdemelt sikert ért el a tornán, még ha győzelmet megszerezni nem is tudta. A döntő mérkőzés színvonala illett a torna befejezéséhez, melyet taktikusan, és lelkesen játszva kapott gól nélkül lehoztunk, sajnos nem is rúgtunk.

Gratulálunk a CSAPATNAK, és várjuk a tavaszi szezonban hasonlóan elszánt. lelkes játékukat.

Hajrá Fiúk! Hajrá SZARVAS!!!

Domján Balázs

Trefort-nap: Megemlékezés és levelezős verseny Csabacsűdön

Nem könnyű a kultúrát manapság eladni