Connect with us

Sport

A szarvasi kajak-kenusport fekete napja: 2 éves eltiltás Dombvári Bencének

Dombvári Bence (Fotó: Szalmás Péter)
Dombvári Bence (Fotó: Szalmás Péter)

Egy hete váltottunk üzenetet Dombvári Bencével, amiben akkor más dolgok mellett szó esett az eltiltásáról is. Akkor azt mondta, hogy azóta sehová sem haladt az ügy. Még néhány nyilatkozat hiányzik a NÉBIH-től és a WADÁ-tól, hogy folytatódhasson vagy lezáruljon az ügy, mondta. Akkor azt írtam annak a 150 résztvevőnek a nevében, akikkel a K1 1000 méteres döntőjét fél lábon állva néztük végig a Vízi Színházban, hogy “a szarvasiak szívében te nyerted azt a kurva olimpiát”.

Úgy néz ki, hogy a hiányzó vélemények megérkeztek, mert ma arról adott hírt a kajakkenusport.hu, hogy a Doppingbizottság lezárta Dombvári Bence ügyét, miszerint “a versenyző 2016. június 9.-én adott le pozitív mintát, vizeletében tiltott teljesítményfokozó szert találtak.

A Bizottság minden felmerült körülményt mérlegelve 2 évre, vagyis 2018. június 9-ig tiltotta el a 24 éves kajakost minden nemű sporttevékenységtől.

‘A döntést tudomásul vettem, de továbbra is hangsúlyozom, hogy semmilyen tiltott szert nem használtam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy jövőre sikeres legyen a visszatérésem’ – nyilatkozta Dombvári Bence”.

Ez a döntés nem csak a szarvasi, de a magyar kajak-kenusport számára is az egyik legsötétebb nap. A végeredmény tekintve semmivel sem lett volna jobb ha felmentik, mert ez az olimpia, valószínűleg minden idők legpiszkosabb olimpiája elment. Bízzunk abban, hogy ettől már csak jobb lehet, és hamarosan lesz Szarvasnak olimpiai bajnoka! Hajrá, Bence!

Népszerű

A Hüvös-csapat, Kuli Pisti jobbról (Fotó: kajakkenusport.hu) A Hüvös-csapat, Kuli Pisti jobbról (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kuli Pisti egysége és Dombvári Bence is duplázni tudott

Sport

Kammerer Zoltán és Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Kammerer Zoltán és Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Robbanékony páros: összeült Kammerer és Dombvári Bence

Sport

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban. Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect