Connect with us

Szarvas

Nincs menekvés: Szarvasra is begyűrűzött a szerelmesek napja

Lehet szeretni vagy nem szeretni, ünnepelni vagy egyszerűen csak átsiklani felette, tény, hogy a Valentin-nap kérlelhetetlenül bekúszott a magyar valóságba. A rendszerváltást követően egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a párok általában apró figyelmességekkel, vacsorával teszik emlékezetessé a napot, a virágboltok pedig fegyelemfelkeltő dekorációval és felturbózott árukészlettel készülődnek a rohamra. Hogy Szarvasra mennyire gyűrűzött be a szerelemesek napjaként elhíresült ünnep? – ennek jártunk utána nem reprezentatív körkérdésünkben.

Pisti és Éva

20170214-tn_Pisti_Eva

Pisti (22) és Éva (25)

Pisti: Szerintem nem egyetlen napon kell megajándékozni a barátnőnket, hanem év közben is. Annak ellenére, hogy nagyon szerelmes vagyok, nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a Valentin-napnak. Összességégében azonban nem vagyok ellene. Elfogadom, hogy másoknak ez fontos, és ki-ki úgy ünnepli, ahogyan neki tetszik.

Éva: Engem nem zavar, hogy nem kapok ilyenkor semmit. Én sem igazán szeretem. Általában elmegyünk ilyenkor sétálni vagy megnézünk egy filmet, vagyis arra azért figyelünk, hogy ilyenkor együtt legyünk. Kicsit ilyen „muszáj-napnak” érzem, amikor kötelező kimutatnunk a szeretetünket. Nekem ez annyira nem jön be.

Galó Tímea és Szekeres Barbara

Galó Tímea (41) és Szekeres Barbara (20)

Barbara: Megbeszéltük a párommal, hogy idén nem ünnepeljük. Ő Budapesten van, én itt, Szarvason dolgozom, ezért nem tudjuk megoldani. Egyébként is azt gondolom, hogy bármikor elmehetünk vacsorázni vagy meglephetjük egymást, nem kell ennek épp Valentin-napon történnie. Felcímkéztek egy napot, ami nekem nem igazán tetszik. Ennek ellenére már volt olyan, hogy elmentünk pizzázni vagy vettem neki egy tábla csokit. Ennyi még belefér.

Tímea: Kicsit úgy érzem, hogy én már kinőttem a Valentin-napból. Családom és öt éves kisfiam van. Szerintem ez inkább a fiatal szerelmesek napja. Igaz, a férjem és a kisfiam meg akartak lepni idén is valamivel, de én gyorsan lebeszéltem őket. A szeretetüket a mindennapokban is érzem, nekem ehhez nem kell egy külön ünnepnap.

Szarka Lili és Magyar Mercédesz

20170214-tn_Mercedesz_Lili

Szarka Lili (16) és Magyar Mercédesz (16)

Lili: Mivel nincs párom, ezért nincs mit ünnepelni. Az előző években ez másképp volt, az akkori barátommal elmentem vacsorázni, majd egy kicsit kettesben voltunk. Kicsit több idő jutott egymásra, bár úgy gondolom, mindig oda kell figyelnie a másikra, nem csak Valentin-napon. Emlékszem, vettem neki egy párnát is, ő pedig egy bögrével ajándékozott meg. Most egy kicsit irigykedve nézem azokat, akiknek van kivel ünnepelniük.

Mercédesz: Eddig még sosem ünnepeltem, épp ebben az időszakban nem volt barátom. Szerintem aki szerelmes, annak minden nap ünnepnap, viszont az is biztos, ha lenne párom, nem feledkeznék el róla. Egy kis ajándék, vacsora, romantika, így képzelem el az estét.

Bencsik Rebeka

20170214-tn_Rebeka

Bencsik Rebeka (17)

Azt veszem észre, hogy a velem egykorúak tartják ezt a hagyományt. A moziban épp ezekben a napokban adják a Sötét ötven árnyalatát, sokan megnézik. A pároknak szerintem ez a nap kitűnő lehetőség, hogy a kapcsolatukat megerősítsék, úgyhogy összességében hasznosnak tartom. Persze azt is megértem, hogy a fiúk szempontjából vannak hátrányai, hiszen a lányok elvárják, hogy kapjanak valami ajándékot, de a csajos oldalt tekintve igazán jó dologról van szó. A szüleim is mindig vesznek valami apróságot, amivel kifejezik, hogy mennyire szeretik egymást.

Oravecz Brigitta és Tóth Anett – Margaréta Virágüzlet

20170214-tn_Anett_Brigi

Oravecz Brigitta (29) és Tóth Anett (28)

Anett: Volt olyan év, amikor sorban álltak a vevők Valentin-napon, de olyan is, amikor kicsit csendesebb volt. Összességében azért mindig vannak megrendeléseink, és az üzletbe is sokan betérnek ilyenkor, bár még mindig nagyon megosztja az embereket ez a nap. Azt látom, hogy a többség kisebb csokor virágot vagy egy-egy szál vörös rózsát vásárol, ritkábban fordul elő, hogy valaki nagy volumenű csokorral állítana haza.

Brigitta: Azt tapasztaltunk, hogy a rózsa ára Valentin-nap előtt néhány héttel a duplájára szökik fel. Egyetlen szál díszítés nélkül 800 Ft-ba kerül, szolid díszítéssel pedig 1000-1200 Ft. Érdekesség, hogy csak a vörös rózsa kerül ilyen sokba, az összes többi szín megmaradt az eredeti áron, kb. 400-450 Ft. Mindent egybevetve azért nem panaszkodhatunk. Ha hullámokban is, de jönnek a vevők, különösen a délutáni órákban számítunk nagyobb rohamra.

Filó Péter

20170214-tn_Peter

Filó Péter (32 éves)

Eddig nem nagyon ünnepeltem, mert nem volt kivel, de idén ez megváltozott. Viszek a páromnak virágot és egy meglepetés vacsorát is tervezetem. Úgy gondolom, ha már Valentin-nap, akkor adjuk meg a módját. Egyébként azt veszem észre, hogy egyre többen tartják ezt a szokást. Az étteremben pl., ahol dolgozom, elég sok asztalfoglalásunk van ma estére, ami azt jelenti, hogy sokan nem feledkeznek meg erről a napról. Apát ugyan emlékeztetnem kellett rá, de végül ő is észbe kapott.

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect