in , ,

Győzelem a rangadón

Nem kezdődhetett volna jobban az év a szarvasi női kézilabdázók számára. Az NB II-es pontvadászat listavezetője a második helyen álló Makót győzte le hazai környezetben, miután a második félidőben „levédekezte a pályáról” első számú riválisát.

Szarvasi NKK–Makói KC 25–20 (12–12)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Kuklis, Mazzag.
Szarvas: Ádász – Buzási 2, Raffai-Such 1, HAJDU 5, SZABÓ T. 10 (5), ZELEI 3, Kovács B. Csere: LABÁT, Kasik, Juhos (kapusok), Szőke 2, Semjéni 2, Manczúr, Ábrahám, Mester, Trnyik. Edző: Száva Flórián. A Makó legjobb góldobói: Draxler O. 11 (6), Rózsa 3, Draxler D. 3.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 8/6.

A listavezető szarvasiak kerete több helyen is megváltozott a téli felkészülési finisében. Kocsis Klaudia után távozott Vuletics Suncica, Balogh Vanessza és Takács Klaudia is, akiket Semjéni Henriett, Maczúr Kata, valamint a sérüléséből felépülő Kovács Brigitta hivatott helyettesíteni.

A csoport rangadóján mindkét együttes nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe. A megszerzett labdákat szinte azonnal kapura dobták, de a lövések többnyire pontatlanok voltak (8. perc: 3–3). A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két alakulat, mígnem a látogatók a 21. percben időt kértek. Vesztükre, mert a hazaiak gyorsan elhúztak három góllal. A félidő hajrájára összeszedték magukat a Maros-partiak és rövid időre a vezetést is átvették (11–12).
Száva edzőnek a szünetben sikerült rendeznie a sorokat: csapata órási védőmunkával, az első negyedórában csak két gólt engedélyezett ellenfelének, ezzel tulajdonképpen el is döntötte a meccs sorsát (19–14). Az ekkor kialakult különbség a meccs végéig megmaradt.

Junior eredmény: 27–14.

Nyári Mihály

Olasz István (pirosban)

Kezd összeállni a Hunyadi játéka

Csasztvan András, Lázár Zsolt és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek