Menu
in , ,

Benkás testvérpár az országos döntőben

Szpisjak Zsófia és Szpisjak Bence

Szpisjak Zsófia és Szpisjak Bence

A matematikát kedvelő diákok számára elkezdődtek a tavaszi versenyek. Iskolánk tanulói részt vettek a 28. Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, amin nagyon szép eredmények születtek. Az ötödik osztályos Szpisjak Zsófia megyei első helyezett lett, így ő képviseli megyénket az országos megmérettetésen áprilisban Debrecenben. Zsófi már rutinos versenyzőnek mondható, mert az elmúlt tanévben negyedikesként is részt vett az országos versenyen Kecskeméten, ahol 27. helyet ért el.

A hatodik évfolyamosok küzdelmét is benkás diák nyerte, Szpisjak Bence nyakába is aranyérem került, így ő is továbbjutott az országos versenyre. A testvérpárnál és szüleiknél már csak felkészítőik voltak boldogabbak. Zsófi tanára Révész Éva, Bence pedig Szabó Józsefné, Anikó néni tanítványa. A verseny szervezői díjazták a legjobban teljesítő tanulók felkészítőit is.

Két nyolcadikos tanulónk is meghívást kapott az eredményhirdetésre, Frankó Dániel 13. Kutas Csaba pedig 14. helyezett lett a megyei fordulóban, felkészítőjük Juhászné Kurucz Edit. Dani az elmúlt héten vett részt az országos Varga Tamás Matematikaversenyen, aminek az eredményét még várjuk.

Az említett tanulók a Jedlik MatFizVersenyen is részt vettek, ahol a Szpisjak testvérek szintén kiválóan szerepeltek és utazhatnak az országos versenyre tanárukkal, Juhászné Kurucz Edittel, Nyíregyházára.

Magunk mögött tudjuk a Pangea többfordulós matematikaverseny első fordulóját, amire sok diák nevezett.

Az elkövetkező időszakban zajlik még iskolánkban a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny, amire szép számmal jelentkeztek tanulóink.

A tavasz folyamán részt veszünk még az 5-6. évfolyamosokkal a Sárrét Kis Matematikusa versenyen és 7-8. osztályosokkal a Nemzetközi Matematikaversenyen Mezőberényben.

A Zrínyi verseny középiskolai megfelelője a Gordiusz Matematika Tesztverseny, ahol iskolánk volt tanulói is sikeresen szerepeltek. Jakab Máté 12.osztályos tanuló Bács-Kiskun megyében első helyezett lett, Janowszky Viktória kilencedikesként Csongrád megyében 11. helyezést ért el.

Sok sikert és jó versenyzést kívánunk tanulóinknak!

Révész Éva pedagógus

Exit mobile version