in , ,

A Magyar Úszószövetség elnöke a szarvasi úszók edzésén

A Magyar Úszószövetség elnöke, dr. Bienerth Gusztáv volt szerdán a szarvasi úszók vendége. A szövetségnek 137 tagszervezete van. Számára nincs vidék és Budapest, számára úszósport van, mindegyik egyesületet meg fogja látogatni, jelentette ki a sajtóval történ folyosói beszélgetése során.

Elmondta, január 8-a óta felgyorsult a szövetség átalakítása, aminek az egyik eleme az, hogy a szakmai kérdéseket a szakma döntse el. Négy helyett egy szövetségi kapitány, átalakították az edzői bizottságot, hogy ők döntsenek, ne az adminisztráció szóljon bele a szakmai kérdésekbe. Neki elnökként a teljes úszóspektrumot, az öt-hat éves gyerekektől a világ legjobb úszónőjéig mindenkit képviselnie kell.

Szarvasra érkezésének is az volt az elsődleges célja, hogy megismerkedjen a szarvasi úszókörülményekkel, lássa az uszodát, találkozzon az úszóegyesület vezetőivel, információkat szerezzen a klubban végzett munkáról, és hogy egyáltalán képben legyen a szarvasi úszóéletről. Pont jókor ment, mert ottjártakor épp Zalán Csaba és Gácsi Ági tartott edzést a gyerekeknek.

– Nekem nagyon teszik az uszoda, a munka, ami itt történik, az meg különösen, hogy a szarvasi általános iskolában heti két úszásóra van az alsó tagozatosok számára. Így lehet megvalósítani, nem csak a Körösök mentén, hanem az egész országban azt, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni – jelentette ki dr. Bienerth Gusztáv.

A jövőről szólva elmondta, hogy a közeli jövőben világbajnokságot, ifjúsági világbajnokságot, Európa-bajnokságot rendez, para-világbajnokságra kandidál az szövetség. Ezzel az a célja, hogy az úszás népszerűségét, tömegbázisát növelje, és ha minél többen úsznak, annál több lesz a nemzetközi sporteredmény is.

A vidám hangulatú közös fotózkodás során Zalán Csaba egy SZUSE-s pólót adott át az országos szövetség elnökének.

Földesi Zoltán (balról) és Csanádi László (mellette)

Csanádi: Emberi tényezők fognak érvényesülni az időközi választáson

Hévizi Róbert

Az 56-os eseményekről korabeli dokumentumokkal nyílt kiállítás a múzeumban