in , ,

Csanádi: Emberi tényezők fognak érvényesülni az időközi választáson

Földesi Zoltán (balról) és Csanádi László (mellette)
Földesi Zoltán (balról) és Csanádi László (mellette)

Az időközi választás előtti napra időzítette kötetlen beszélgetéssel egybekötött ételosztását a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Akárcsak egy héttel korábban, ezúttal is a Vadászkürt Vendéglőbe invitálták a szimpatizánsokat, ill. a mozgásukban korlátozottak számára segítettek a babgulyás kiszállításában is. A beszédtéma leginkább a holnapi önkormányzati választás körül forgott, a résztvevők egyebek mellett annak kimenetelét latolgatták. Köztük Földesi Zoltán, az MSZP helyi szervezetének elnöke is, aki pártjával a NACSE indulója mögé sorakozott fel.

– Nagyon komoly üzenete lesz ennek a választásnak – vélekedik. – Ha ebben a jobboldali többségű városban, ill. választókerületben a Fidesz jelöltje, Babák Zoltán nyer, akkor győztek a tradíciók. Ha nem ez történne, akkor meggyőződésem, hogy Csanádi László, ezzel együtt azok hangja fog győzni, akik meg akarják törni a Fidesz egyeduralmát. Ők nem a jelölt személye ellen, hanem párt ellen fognak szavazni. Megmondom őszintén, azt kizárt dolognak tartom, hogy a Jobbik harmadik helynél jobban szerepeljen. Úgy látom, a párt országosan, és helyben is elérte népszerűségének határait. S habár minden követ megmozgatott a jelöltjük, az erőlködésük ellenére szerintem nincs akkor annyi mondandója, ami elég lenne a mandátumszerzéshez – vetítette előre a szavazás esetleges végkimenetelét.

Rámutatott, az időközi választás eredménye alapvetően nem befolyásolja az önkormányzat összetételét, mindössze egy fővel javítja vagy rontja az arányokat. Mindemellett a következő évi választások főpróbájának tartja a soron közvetkezőt, amiből le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat.

Csanádi László szerint egy nagyon intenzív és korrekt kampányidőszakon vannak túl. Úgy látja, hogy a jelöltek sokat tettek a lakossággal történő konzultáció és programjaiknak megismertetése érdekében. Személy szerint megerősítést kapott a tekintetben, hogy jó úton jár, mely szerint a várospolitikai döntések meghozatala előtt meg kell hallgatni az itt élőket. A beszélgetések során az is kiderült, az elvándorlás problematikája egyre több család életébe begyűrűzött, akik azonban itt maradtak, érzelmileg erősen kötődnek a gyökereikhez, és szeretnek itt élni.

– A város nem hibátlan, de nem rossz – véleményezi a jelenlegi városvezetést. – Látszik, hogy az önkormányzat erejéhez mérten tette és teszi a dolgát, de azt gondolom, hogy ebben még nagyon sok javítanivaló van. Összességében az emberek szerint több a pozitívum, mint a negatívum.

Hozzátette, a változáshoz mindenképp csapatban kell gondolkozni, s ezt a munkát a jelenlegi szereplőkkel is el tudja képzelni. Prioritásként az egészségügy és az utak helyzetét nevezte meg, amelyek területén sürgető lépésekre van szükség.

Arra reagálva, hogy a pártok mekkora erőket mozgattak meg a hajrában azt mondta, ez már a 2018-as országgyűlési választások előszelének tekinthető, ill. jelzi azt is, hogy a pártok bizonyos értelemben presztízskérdésként tekintenek az időközi választásra.

Véleménye szerint a győzelem kérdésében az lesz a döntő, ki mennyire tudta megszólítani a lakosságot, vagyis pártpreferenciák helyett túlnyomórészt emberi tényezők fognak érvényesülni.

Átadták a nyolc települést kiszolgáló új szarvasi tűzoltólaktanyát

A Magyar Úszószövetség elnöke a szarvasi úszók edzésén