in , , ,

Babák Zoltán nyerte a szarvasi időközi választást

Babák Mihály és Babák Zoltán
Babák Mihály és Babák Zoltán

Huszonnyolc szavazatnyi különbséggel a Fidesz-KDNP jelölje nyerte a március 26-án tartott időközi választást a 2. sz. szavazókörzetben. Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője tájékoztatott, a névjegyzékben összesen 1480 választásra jogosult választópolgár szerepelt, amelyből 477 fő szavazott. Ebből egy szavazat érvénytelen volt. A részvételi arány 32,23%, ami megfelel az időközi választások országos tendenciájának.

Szavazni két szavazókörben, a Kossuth utcai óvodában és a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola alsó tagozatának épületében lehetett, reggel hat és este hét óra között. Ez idő alatt nem történt különösebb esemény, a választás kulturáltan, csendben zajlott.

Az összesítésből kiderült, Babák Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje 196 szavazatot (41,1%) szerzett, Csanádi László, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének jelöltje 168-at (35,2%), Samu Tamás Gergő, a Jobbik képviselőjelöltje 108-at (22,6%), míg a Munkáspárt színeiben induló Dallas Péterre 4 fő (0,8%) adta a voksát.

Hévizi Róbert

Az 56-os eseményekről korabeli dokumentumokkal nyílt kiállítás a múzeumban

Újabb lépést tettek a bajnoki cím felé női kézilabdázóink