in , ,

Újabb lépést tettek a bajnoki cím felé női kézilabdázóink

A Szarvasi NKK NB II-es női kézilabdacsapata ott folytatta a bajnoki szereplését, ahol a két hetes szünet előtt abbahagyta. Száva Flórián tanítványainak nem okozott különösebb nehézséget a sereghajtó szeghalmiak legyőzése, így újabb lépést tettek a bajnoki cím felé vezető úton.

Szarvasi NKK–Szeghalmi NKC 37–25 (16–10)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Körmendi, Molnár J.

Szarvas: KASIK – Buzási 4, Hajdu A. 2, Raffai-Such 2, Szabó T. 2, Zelei 3, Kovács 3. Csere: Labát, Juhos (kapusok), SEMJÉNI 8, MANCZÚR 5 (1), SZŐKE 6 (1), Ábrahám 1 (1), Mester 1, Trnyik. Edző: Száva Flórián. A Szeghalom legjobb góldobói: Hőgyes 10 (2), Varga E. 9.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2.

Gyászszünet előzte meg a találkozót a közelmúltban tragikus körülmények között elhuny Dian László, egykori szarvasi kézilabdásra emlékezve.
Nehezen lendültek játékba a házigazdák, még egy büntetőt is kihasználatlanul hagytak az elején (8. p.: 3–3). Aztán varázsütésre feljavultak és a 20. percig egy hatgólos szériával állva hagyták a sárrétieket, s ez a különbség a szünetig megmaradt a felek között.

A fordulás után mind a két csapat inkább a támadásra koncentrált, a védekezés egyik oldalon sem volt acélos, ennek megfelelően záporoztak a gólok. Az 50. perctől ismét megrázták magukat a hazaiak és gyors négy góllal tovább növelték előnyüket (34–22), ami a mérkőzés végéig kitartott. Sportszerű találkozón a fiatal szeghalmi együttes nem állította nehéz feladat elé a bajnokságra aspiráló vendéglátókat. A mérkőzés folyamán valamennyi játékos játéklehetőséget kapott. A juniorok találkozóján 28–23-as hazai győzelem született.

Ny. M.

További eredmények: Makó–Csorvás 25–23, Békéscsaba II.–Gyomaendrőd 23–18, Lajosmizse–Gyula 31–30.

A bajnokság élcsoportja: 1. Szarvas 28 pont (14), 2. Makó 20 (13), 3. Algyő 16 (14), 4. Csorvás 14 (14).

Babák Mihály és Babák Zoltán

Babák Zoltán nyerte a szarvasi időközi választást

Meggyőző vajdás fölény a megyei döntőkön