in , ,

MEGINT – táncoltak a benkások

A benkások idén is meghívást kaptak a  MEGINT-re, a magyarországi evangélikus gimnáziumok népművészeti találkozójára, amit Budapesten a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban rendeztek meg. Az előző évben népdalénekeseink, most a néptáncos diákjaink mutatkoztak be. A két nap változatos programja számos lehetőséget biztosított diákjainknak a népi kultúra megismerésére, gyakorlására.

Péntek délelőtt Csernik Szende székely népmesemondó ízes beszéde varázsolt el bennünket. Ezután a népdalénekesek mutatkoztak be, ahol volt tanulónk Gombkötő Grétáért izgulhattunk. Délután a Fölszállott a páva zenei győztese, a Tokos zenekar adott fantasztikus koncertet.

A koncert után a szállásfoglalás és a közös vacsora következett. A  sok zenei program után végre következett a várva-várt táncház, ahol a különböző iskolákból érkező fiatalok vidáman ropták együtt a rábaközi, szilágysági, mezőségi táncokat.

Szombaton délelőtt az iskolák műsorát megtisztelte Áder János köztársasági elnök  felesége Herczegh Anita és felügyelő asszonyunk Radosné Lengyel Anna.  Tanítványaink nagy sikerrel mutatkoztak be a gálaműsoron, ezért köszönettel tartozunk Bakró Erzsébetnek és ifj, Csasztvan Andrásnak a felkészítésért és a Szarvasi Hagyományőrző Közalapítványnak a népviselet biztosításáért.

Zsuzsa néni a gyerekek kérdezik: Jövőre megint mehetnek a MEGINTRE?

Buzás Tüne és Furárné Bazsali Zsuzsanna kisérő pedagógusok

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Még mindig nem foglalkozunk eleget az egészségünkkel

Bődi Etelka, Mucha Dorka és Mucha Attila

Mucha Dorka: Ami nem fér rá egy A/4-es oldalra, az felesleges