in , ,

Sportorvosi rendelés Szarvason

A Szarvasi Szakorvosi Kft. mindig a szívén viselte az egészséges életmód, az egészségügyi szűrővizsgálatok, a megelőzés és a doppingmentes sport ügyét. Korábban sok gondot jelentett a szarvasi sportolók számára, hogy Békéscsabára, Gyulára vagy esetleg Gyomaendrődre kell utazniuk, amennyiben igénybe szeretnék venni a sportorvosi rendelést.

Mottó: „Első az egészség! És az egészségügy?”

Mivel városi szinten évek óta nem született megoldás e szolgáltatás helybeni elérésére, szervezetünk létrehozta – az Országos Sportegészségügyi Intézet hálózatán belül – a sportorvosi szakrendelést, mint általunk működtetett új diszciplínát.

A sportorvosi alkalmassági és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. Alapvető célunk  sportolóink egészségének védelme. Teljes mértékben elítéljük a tiltó listán lévő dopping- és ajzószerek használatát.

A sportorvosi rendelési időnk alkalmazkodik a városunkban elérhető sportágak versenynaptárához (február –március – április és augusztus – szeptember –október hónapok).

A sportorvosi vizsgálat során (egyetlen megjelenéssel) megtörténik:

·       az anamnézis felvétele,
·       a testmagasság és testtömeg mérése,
·       vérnyomásmérés,
·       fizikális vizsgálat,
·       12 elvezetéses EKG,
·       látás, színlátás vizsgálat,
·       vizeletvizsgálat,
·       a sportoló vagy a szülője által kitöltött és aláírt sportolói kérdőív kiértékelése,
·       a sportorvosi igazolás kiállítása.

Versenyezni csak érvényes sportorvosi engedéllyel lehet, ezért a vizsgálatokat évente, illetve 18 éves kor alatt félévente kell elvégezni. A sportorvosi szakvizsgálatot úgy kell időzíteni, hogy legalább 6 hét legyen a verseny előtt az esetlegesen szükséges gyógykezelésre. Tekintettel a hatalmas sportolói létszámra az előjegyzési idő minimum 2 hét.

Felhívom a 35 év feletti tisztelt sportolók figyelmét, hogy amennyiben a kardiológiai rizikófaktorok(magas vérnyomás, emelkedett vérzsír- és koleszterinszint, dohányzás, túlsúly, cukorbetegség) közül akár egy is fennáll, kardiológiai szakvizsgálatra is szükség van. Természetesen a Szakorvosi Kft. ezt a szakrendelést is a legmagasabb szinten biztosítja (tapasztalt kardiológus főorvos, magasan képzett kardiológiai szakasszisztens, szív ultrahang vizsgálat, 24 órás vérnyomásmérés, terheléses EKG, 24 órás EKG monitorozás).

65 év felett az évente kötelező sportorvosi vizsgálat mellett kötelező a kardiológiai szakvizsgálat, függetlenül attól, hogy van-e rizikófaktora vagy panasza a sportolónak.

A sportorvos szakvizsgálat igénybevételéhez szükség van:
·       érvényes TAJ kártyára,
·       személyazonosító igazolványra,
·       a korábbi komolyabb műtétekről (ízületi vagy csont műtét) vagy gondozott betegségekről (asztma, allergia, szívzörej, epilepszia, cukorbetegség) szóló letet vagy kórházi zárójelentés másolatára.

A Szakorvosi Kft. biztosítja az egyes sportágak műveléséhez nélkülözhetetlen egyéb szakrendeléseket is (szemészet, ideggyógyászat, fül-orr-gégészet, ortopédia).

A regenerációt és a rehabilitációt ugyancsak helyben tesszük elérhetővé sportolóinknak (fizioterápiás kezelések, csoportos gyógyúszás, gyógy-masszázs, gyógytorna, kézi -, illetve gépi kompressziós hullámmasszázs Dr. Life MK300-as készülékkel).

Sportorvosi szakrendelés, Szarvas:

Szolgáltató sportorvos: Dr. Szabó Ildikó (háziorvos, foglalkozás egészségügyi szakorvos, sportorvos)

A bejelentkezés, egyeztetés: 06-63-311-372 telefonszámon, munkanapokon: 7.30-11.30 között

A vizsgálat díja:
18 év alatti sportoló esetén: 1000 Ft/alkalom,
18 év feletti sportoló esetén 2000 Ft/alkalom,

Kiszállási költség:
18 év alatti sportoló esetén: 1000 Ft/alkalom,
18 év feletti sportoló esetén 2000 Ft/alkalom,

Helyszín: A Szakorvosi Kft. központi telephelye, Szarvas Szabadság út 11., földszint

A díjakat a sportoló vagy az egyesület nevére kiállított számla ellenében kell rendezni.

Soron kívüli vizsgálat esetén a sürgősségi díj 5000 Ft (jogszabályban az OSEI által előírt összeg).

Jó sportolást és tiszta felkészülést kívánva,

tisztelettel: Dr. Kozma Lewellyn Marius György ügyvezető

Az ügyvezető elérhetőségei:
·       telefon: 66/311-690
·        e-mail: nogyogyaszat@szakorvosi.hu

Szabó Istvánné Nagy Magdolna

A GFF tanára, Szabó Istvánné Nagy Magdolna is a Miniszter Elismerő Oklevele” kitüntetésben részesült

Megelevenedett a múlt az Aranykor székházában