in , ,

A GFF tanára, Szabó Istvánné Nagy Magdolna is a Miniszter Elismerő Oklevele” kitüntetésben részesült

Szabó Istvánné Nagy Magdolna
Szabó Istvánné Nagy Magdolna

Szabó Istvánné Nagy Magdolna 2016 szeptembere óta a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának magyar nyelv és irodalom tanára. Csecsemő- és kisgyermek gondozókat, óvodapedagógusokat, valamint a magyar szakirányon harmad és negyedéves tanítósoknak tanít szakmódszertant, nyelv és stílus kurzust, folklorisztikát, és az irodalom és határterületei tárgyakat.

“Szabó Istvánné Nagy Magdolna kolléganő oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként méltón kapta meg 2017. március 15-én a „Miniszter Elismerő Oklevele” kitüntetést”, állt az ünnepi laudációjában a nemzeti ünnepen rendezett díjátadón.

– Nagy örömömre hívtak fel az Emberi Erőforrások Minisztériumából, hogy azok között vagyok akik március 15-én átvehetik a Miniszter elismerő oklevele kitüntetést, és ez számomra 33 év tanítás után nagyon nagy megtiszteltetés volt, hiszen az első miniszteri, állami szintű kitüntetésemet 1989-ben Miniszteri dicséret címen vehettem át – árulta el a GFF tanára.
A jelölő kiléte teljesen anonim, így nem tudja pontosan, honnan is érkezett javaslat, de úgy sejti, hogy valamelyik korábbi munkahelyének vezetése, vagy volt kollégák közül tette valaki.

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar–orosz szakon, majd 1985–ben a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar szakon végzett. 1990–ben a Debreceni Református Teológiai Akadémián kapta meg a református katechetikai szolgálat végzésére jogosító oklevelét. 2006-ban fejezte be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Pedagógia Tanszéke által indított „Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga” szakirányú továbbképzési szakán tanulmányait. Pedagógus szakvizsgával rendelkezik. 2016-ban Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán az etikatanári diplomát kapott.

Tanítványai számos országos verseny döntőjében szerepeltek / szerepelnek eredményesen: Arany János Szavalóverseny – Nagyszalonta, Vörösmarty – Pilinszky Szavalóverseny – Budapest, József Attila Szavalóverseny, „Az Úr érkezése” Szavalóverseny – Nyíregyháza, Simonyi Imre Szavalóverseny – Gyula, „Szép magyar beszéd” verseny – Győr, Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny – magyar nyelv és irodalomból.

És ez csak egy rövidke kivonat a teljes laudációból. Gratulálunk a „Miniszter Elismerő Oklevele” kitüntetéshez!

Az ország, ahol az embernek ideje, és nem órája van

Sportorvosi rendelés Szarvason