Connect with us

Sport

Szarvast is érintette a 2017-es Megye Futás

– A szarvasiak szeretnek sportolni, mi pedig igyekszünk megteremteni hozzá a feltételeket – mondta Hodálik Pál alpolgármester a Polgármesteri Hivatal dísztermében pénteken délelőtt, amikor Tóth László futónagykövetet és az őt a városhatártól kísérő Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 9.C osztályát, mint a Megye Futás résztvevőit köszöntötte.

52 település, 580 kilométer az idei Megye Futás távja, mindez 12 nap alatt. A néhány napja Békéscsabáról indított akció április 8-án ér ismét a megyeszékhelyre.

“Reklám a futásnak”, fogalmazta meg a Megye Futás célját a futónagykövet, aki ezzel hangsúlyozni szeretné a mozgás fontosságát az életünkben. Mind élettani, fizikális és mentális szempontból is ideálisnak tartja arra, hogy minél többen kezdjék el azt a sportot, ráadásul egyszerűsége is e mellett szól. A sport a civil életben is megtanította arra, hogy a munkának igenis mindig van értelme.

– Nagyon sokat köszönhetek a futásnak a magánéletben is. Mindig megtanítja az embert arra, hogy ha van egy cél és azt el akarom érni, azért dolgoznom kell, és hogy a munkának mindig van gyümölcse. Mikor learatom a gyümölcsöt, az lehet akár egy dobogós hely, egy jó helyezés, érzem, hogy azért dolgoztam és volt értelme – buzdította a vajdásokat Tóth László.

Az iskolába járók még rendszeresen mozognak, de a padokból kikerülve ez szinte elvágólag megszűnik. Utána már nagyon kevesen mozognak, mondta, de ő és másik 152 futónagykövet társa azért dolgozik, hogy minél többen térjenek vissza a sporthoz, minél többen kezdjenek el futni.

A településekre mindig a Török Lajos kétegyházi fafaragó és Misik Mónika békéscsabai hímző által készített Megye Futás feliratú zászlóval fut be, majd a városok és községek hivatalos pecsétjével hitelesítteti a megye térképén a résztáv teljesítését.

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect