in , ,

Szarvast is érintette a 2017-es Megye Futás

– A szarvasiak szeretnek sportolni, mi pedig igyekszünk megteremteni hozzá a feltételeket – mondta Hodálik Pál alpolgármester a Polgármesteri Hivatal dísztermében pénteken délelőtt, amikor Tóth László futónagykövetet és az őt a városhatártól kísérő Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 9.C osztályát, mint a Megye Futás résztvevőit köszöntötte.

52 település, 580 kilométer az idei Megye Futás távja, mindez 12 nap alatt. A néhány napja Békéscsabáról indított akció április 8-án ér ismét a megyeszékhelyre.

“Reklám a futásnak”, fogalmazta meg a Megye Futás célját a futónagykövet, aki ezzel hangsúlyozni szeretné a mozgás fontosságát az életünkben. Mind élettani, fizikális és mentális szempontból is ideálisnak tartja arra, hogy minél többen kezdjék el azt a sportot, ráadásul egyszerűsége is e mellett szól. A sport a civil életben is megtanította arra, hogy a munkának igenis mindig van értelme.

– Nagyon sokat köszönhetek a futásnak a magánéletben is. Mindig megtanítja az embert arra, hogy ha van egy cél és azt el akarom érni, azért dolgoznom kell, és hogy a munkának mindig van gyümölcse. Mikor learatom a gyümölcsöt, az lehet akár egy dobogós hely, egy jó helyezés, érzem, hogy azért dolgoztam és volt értelme – buzdította a vajdásokat Tóth László.

Az iskolába járók még rendszeresen mozognak, de a padokból kikerülve ez szinte elvágólag megszűnik. Utána már nagyon kevesen mozognak, mondta, de ő és másik 152 futónagykövet társa azért dolgozik, hogy minél többen térjenek vissza a sporthoz, minél többen kezdjenek el futni.

A településekre mindig a Török Lajos kétegyházi fafaragó és Misik Mónika békéscsabai hímző által készített Megye Futás feliratú zászlóval fut be, majd a városok és községek hivatalos pecsétjével hitelesítteti a megye térképén a résztáv teljesítését.

Sikerek a Tatami Kupán: két szarvasi karatés is súlycsoportja legjobb magyarjaként zárt

A kosárlabda után ismét a focié lesz a főszerep a pénteki éjszakai tornán