in , ,

Ma zárva vagyunk! – Diáknap a Székelyben

2017. április 12-én, szerdán az előzetes félelmeinkkel ellentétben napsütéses időben tarthattuk meg a Diáknapot, melyet lázas készülődés előzött meg. Már hetek óta tartottuk a megbeszéléseket, terveztük a programokat, igyekeztünk mindenre gondolni, főleg pedig a magunkkal szemben támasztott követelményeknek megfelelni: ezt a napot nekünk kell változatos, tanulótársaink számára is érdekes programokkal megtölteni. Ilyenkor döbbenünk rá arra, hogy ez nem is olyan könnyű feladat! Még szerencse, hogy mindenben számíthattunk Miskolczi Zsuzsanna tanárnőre, aki az idei évtől kezdődően segíti a DÖK munkáját. Természetesen köszönettel tartozunk Kohut Andrásné igazgató asszonynak és tanárainknak, osztályfőnökeinknek is, akik mindenben támogatták elképzeléseinket.

A „megnyitó” újszerű volt: a szeptember óta versenyeken eredményesen szereplő diákokat jutalmaztuk meg – az iskola közössége előtt – egy-egy csokoládéval. (Az csak ráadás, hogy nyerni is lehetett velük! J Reméljük, sikerült megduplázni több diáktársam nyereményét!). Ebben az évben meghirdettük az „Év tanárnője” és az „Év tanára” versenyt. Előbbit Csizmarik-Boros Erika tanárnő, utóbbit Hortobágyi Pál tanár úr nyerte meg. Ezúton gratulálunk nekik!

Ezután következett a reggeli bemelegítő aerobic, majd számtalan remek tevékenységben vehettünk részt: akadályverseny, mozi a könyvtárban, sakkverseny, egészség- és teaház, pingpong, „megszépítés” is szerepelt a változatos programok között. Az idei évben kinyitott a „kockaszoba” is, ahol a képernyőhöz szokott szemek egy számítógépes játékban mérhették össze tudásukat. Igazi profik módjára egy teremben játszottak, a várakozók pedig – kivetítőn – a másik teremben nézhették a többieket, hangolódhattak a versenyre.

Az aulában zajló akadályverseny is nagy sikert aratott, számtalan ötletes lufiszobor alkotás díszítette az iskolát. Öröm volt látni az egyenpólóban megjelent diákokat, akik komolyan vették az előzetes feladatot, hogy pluszpont jár azért, ha valami egyforma lesz az egy osztályba járókon.

A legnagyobb sikert az immár hagyománnyá vált Diáknapi Főzőverseny aratta, melyen idén egy tanárcsapattal is összemérhettük a tudásunkat. A 12 csapat közül végül az SzÉ/12/1. osztály „Mami csapata” (osztályfőnök: Tóthné Lipták Erzsébet) nyerte meg a vándorserleget, melyhez ezúton is tiszta szívből gratulálunk! Akik túl sokat kóstolgattak, vagy egyszerűen csak érdeklődtek az egészséges táplálkozás iránt, felkereshették az udvaron felállított sátorban a Szarvasi Nagycsaládosok Egyesülete által „működtetett” egészség pontot, ahol Gombár Györgyné várta őket. Ha ez mind kevés lett volna, akkor fogyaszthattak a kenyérlángosból, amit egész nap sütöttek nekünk tanáraink.

A lányok Eckert Petiék Street Workout bemutatóján legeltették a szemüket – páran még szerencsét is próbáltak. Köztük egy-két bátor tanár is.

A zenét iskolarádiósaink: Herczeg Gábor és Csongrádi Adrián szolgáltatták, a programokat aktív DÖK-öseink koordinálták.

Összességében egy nagyon hangulatos napot tudhatunk magunk mögött. Úgy érezzük, sikerült elképzeléseinket maradéktalanul megvalósítani.

Bélteki Petra, a diákönkormányzat elnöke

Dr. Dósa Zsuzsa

Cervinus Teátrum egész évben

Dernovics Péter

Dernovics Péter: A mini zenei fesztivál eredménye minket is meglepett