in , ,

A lapoké és a könyököké volt a főszerep a Hunyadi mérkőzésén

Ismét pont nélkül vonult le a Békési FC ellen vívott borzasztó kemény rangadó után a Hunyadi szombaton. Az egyébként nagyon hajtós mérkőzésen inkább a könyököké volt a főszerep, mint a folyamatos játéké. A mérkőzés nézőcsúcs mellet zajlott. Nagyon sok békési szurkoló is elkísérte csapatát Békésszentandrásra.

Az első félidőben Kardos Imre szabadrúgásból szerzett góljával vezettek a vendégek. Egy percre rá Dernovics Tamás orra tört el. A fiatal játékost le is kellett cserélni. Helyére Koppányi Péter érkezett.

A második félidőre is maradt az egygólos hátrány. Az 55 percben egy szögletnél Virág Imre állt a labda mögé. Bekiabálta, hogy Baja, mire a hátvéd Borgulya János érkezett a tizenhatoson belülre és kapta sebészi pontossággal a fejére a labdát. Sajnos a sűrű védelemben elakadt a fejes.

A kimaradt helyzetből lendületet merítve a békésiek kihasználták a megtorpanást és László Norbert a jobb szélen meglépve kis szögből ellőtte Légrádi Attila mellett a labdát. 0-2.

Az 66. percben kb. a félpálya felénél Lovas Attila három védő között egy szép esernyőcselt is bemutatva harcolt ki szabadrúgást. Lós István a labdát beemelte a lestaktikát egy kicsit túltoló békési védelem mögé, ahová tisztán érkezhetett Virág Imre, aki ha kicsivel is, de mellé fejelt.

A márkőzés a továbbiakban is nagyon pörgős és kemény volt. Benyovszki Zoltán játékvezetőnek nyolcszor kellett a zsebébe nyúlnia, mindannyiszor sárgát húzott elő.

A 23. forduló után a tabellát 55 ponttal a Békési FC vezeti. A bajnokság vége előtt hét fordulóval a Szentandráson szerzett három pontjával ötre nőtt az előnye a Hunyadival szemben, ami nem behozhatatlan, de túl sok tévesztésre már nincs lehetősége Varga László csapatának.

Békésszentandrási HMSE—Békési FC 0—2 (0—1)

Békésszentandrás: Légrádi Attila — Olasz Imre, Kozák Balázs, Lovas Attila, Borgulya János, Virág Imre, Kovács Norbert, Sajben Gábor, Bódai Nándor (83’ Nagy István), Dernovics Péter ( 18’ Koppányi Péter, 79’ Rácz Rajmund), Lós István
Edző: Varga László.

Békés: Dobozi Béla — Minya Istvány, Reszelő Romeó, Kovács László, Oláh Zsolt, Reszelő József, Római Jenő, Gedó Lóránt, László Norbert, Kardos Imre, Bokros József (66’ Hrabovszki Ákos) Edző: Bíró Péter

Jó: Kovács Norbert, Bódai Nándor, Lovas Attila, Borgulya János, ill. az egész csapat.

Varga László: — Második hete nem sikerül semmi. Úgy járunk, mint a Barcelona, minden labda kifele pattan.

Bíró Péter: — Végig fegyelmezetten játszottunk és megérdemelt győzelmet arattunk a hasonló képességű ellenfél otthonában. Elismerés a csapatomnak és hálás köszönet jár a minket elkísérő, lelkesen buzdító szurkolóinknak.

Jól szerepeltek sakkozóink a miskolci országos döntőn

Kétezren indultak el a zöldülő lábnyomokon