in , ,

A Szarvasi FC négy között a megyei kupában

Klimaj Zoltán
Klimaj Zoltán

Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága erre a bajnoki évre másodízben írta ki a labdarúgó Békés Megyei Kupát, amely az átszervezett Magyar Kupa helyébe lépett, ahol már csak a megye I. osztályban érdekelt egyesületek részvétele kötelező.

Az új sorozat immár a 4 közé jutásért folytatott párharcoknál tart, a szarvasi csapat pedig a Doboz és a Békés kiverésével jutott el idáig, bár az utóbbi gárdán játék nélkül léptek túl, mivel ellenfelük kiállási nehézségekre hivatkozva visszalépett.

Az elődöntős helyért megvívott szerdai mérkőzésen, az a Dévaványa látogatott az Erzsébet-ligeti sporttelepre, amely szombaton járt itt legutóbb bajnoki mérkőzésen. A hétvégi 5–1-es siker megteremtette a „jogalapot” arra, hogy Rétes Pál legénységét a párharc esélyesének lehessen tekinteni, noha a látogatók az előző körben a Füzesgyarmatot „ütötték el”.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak a 19. percben értékesítettek egy kipattanó labdát Klimaj révén, a csapatkapitány azonban a félidő vége előtt is betalált. A térfélcserét követően próbálta felpörgetni a játékot a vendégcsapat. Feljebb tolta hadállását, de a kapura így sem igazán jelentett veszélyt, ezzel szemben a jól kontrázó hazaiak még kétszer betaláltak, és magabiztosan jutottak a négy közé.

Ugyanez sikerült még a Szabadkígyósnak és a Mezőhegyesnek, a Lőkösháza KSK–Kondorosi TE mérkőzést pedig május 10-én játsszák le.

Eredmény: Szarvasi FC–Dévaványai SE 4–0 (2–0)
gól: Klimaj 2, Nagy D., Varga I.

Bakulya Mihály

Az internet hullámain a Fő térisek

Új ősbemutatóra készül a Cervinus Teátrum