in , ,

Pontvesztés nélkül nyerték a bajnokságot a lányok

A Szarvasi NKK csapata pontveszteség nélkül nyerte meg az NB II-es női kézilabda-bajnokságot. Száva Flórián együttese becsülettel megünnepelte az aranyérmet, talán már ennek is volt betudható az, hogy az utolsó akadályt nehezebben vette a korábbiaknál.

Szarvasi NKK–Lajosmizsei UKC 33–31 (18–17)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Dáné Rita, Szikszay Judit.
Szarvas: Kasik – Buzási 5 (2), Hajdu 1, SZŐKE 5, SZABÓ T. 13 (4), Zelei 3, KOVÁCS B. 6. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Ábrahám, Manczúr, Mester, Semjéni, Trnyik, Raffai-Such, Tasgyik. Edző: Száva Flórián. A Lajosmizse legjobb góldobói: Torgyik 11 (3), Mokos 7.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 9/6, ill. 3/3.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó, a napokban elhunyt Podani Mihályné (Döge Ildikó) egykori szarvasi és Mahler Brigitta gyulai játékosra, edzőre emlékeztek egyperces néma főhajtással.

A házigazdák tempósan kezdtek, a 6. percben már 6–1 volt az állás. Ez a lendület később alább hagyott: a kimaradtak helyzetek, és hétméteresek pedig felvillanyozták a mizseieket, akik a szünetig, az ex-szarvasi Vuletics vezérletével minimalizálták a különbséget.

A szurkolók bíztak benne, hogy szünet után visszatér a nyugalom a pályára, de nem így lett, mert a látogatók egalizáltak, majd a vezetést is átvették 18–19-nél. Veszélyben forgott a makulátlan teljesítmény, de megrázták magukat Szabó Tündéék és a 40. percre 24–20-ra megléptek ellenfelüktől. Azután megint jött egy hullámvölgy hazai részről, de még mielőtt vérszemet kaptak volna a látogatók, Kovács Brigi a végén lehűtötte a kedélyeket.

Száva Flórián:– A vártnál nehezebben szereztük meg a két pontot. Az egész bajnokságban nyújtott teljesítményhez és a veretlenséghez gratulálok a csapatnak! A többéves munka meghozta az aranyérmet. Köszönjük a szurkolók buzdítását, és mindenkinek a támogatást.

Ny. M.

Aranyünnep

A Szarvasi NKK csapata hibátlan teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az utóbbi két év ezüstérme után. A lányok a Lajosmizse elleni meccset követően megköszönték szurkolóik biztatását, majd átvették az egész éves szereplésüket megkoronázó jutalmukat Fabulyáné Kovács Tímeától, a bajnokságot rendező Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől, valamint Ökrös László titkártól és Bodóczy András JB elnöktől. A város képviseletében Hodálik Pál alpolgármester, Földesi Zoltán és Kiss Attila képviselő köszöntötte virággal a játékosokat.

A bajnokcsapatban szerephez jutó játékosok névsora: Ábrahám Andrea, Ádász Diána, Buzási Orsolya, Hajdu Andrea, Juhos Eszter, Kovács Brigitta, Labát Petra, Majorosné Kasik Gabriella, Manczúr Kata, Mester Zsófia, Raffai-Such Tamara, Semjéni Henrietta, Szabó Tünde, Szőke Zsanett, Tasgyik Vanessa, Trnyik Réka Kinga, Zelei Bernadett. A őszi keret tagja volt: Balogh Vanessza, Elhardt Edina, Fabó Dorina, Kocsis Klaudia, Takács Klaudia, Vuletics Suncica. Edzők: Száva Flórián, Almási László, Sebők György.

Jól vették az első akadályt a szarvasi érettségizők

Vándorsólyom fióka kelt ki a Túzokvédelmi Állomáson