in , ,

Eltékozolt felzárkózás

Igazi helyosztó rangadó volt vasárnap az Alkotmány utcai sportcsarnokban, ahol a HC Szarvas férfi kézilabdázói a jelenleg listavezető Kétsopronyi Rákóczi SE csapatát fogadták.

Az őszi mérkőzéseken egyformán kétgólos idegenbeli sikerek születtek egymás ellen, így a harmadik mérkőzés e tekintetben döntőnek bizonyult.

Szinte hasonló módon indult a találkozó mint az elmúlt heti Békéscsaba elleni rangadó, csak most fordított eredménnyel. Az elmúlt héten még áthatolhatatlannak tűnő szarvasi fal, most könnyen sebezhető volt már a mérkőzés elején és a támadások is rendre az ellenfél kapusának könnyű zsákmányává váltak. A zsinórban lőtt öt vendég gól pedig jelezte, hogy a kétsopronyi csapat nem feltartott kézzel érkezett. (1-5, 1-6, 2-8). Így korán lekerült az asztalra a hazai csapat időkérése, amely után az átszervezett védekezés meg is állította a vendégek lendületét (7-10, 8-11, 9-12), de a sok kihagyott helyzet miatt csak a félidő végére sikerült szorosabbá tenni a játékrész (11-13).

A második félidő hazai góllal kezdődött (12-13), viszont erre válaszként két Rákóczi gól érkezett (12-15). A folytatás pedig igen kemény csatát de sportszerű mérkőzést hozott. A vendégek nagyszerű kapusteljesítménnyel tartották 2-3 gólos előnyüket, a szarvasi csapat pedig mindent megtett a felzárkózás érdekében, amelyhez többször is igen közel állt (16-17, 21-22), kicsit el is fáradt a küzdelemben, mivel a padon ülők sérülés miatt nem segíthettek társaiknak. Ennek ellenére a végjáték is kifejezetten szorosnak indult (22-23, 23-24, 24-25), viszont a sokszor felelőtlenül eltékozolt helyzetek miatt nem sikerült az egyenlítés és a fordítás. A Kétsopronyi alakulat így megszilárdította helyét a tabella élén.

HC Szarvas – Kétsopronyi RSE 24-27  (11-13)
Szarvas, 50 néző, vezette: Hirth, Őry
Kiállítások:4 perc ill. 2 perc
Büntetők: 2/2 ill. 2/1

HC Szarvas: Tatai – Ardai 7, Lestyan-Goda 3, Raffai 3, Sztankovits, Almási 6 (2), Hanzel 4. Csere: Molnár 1, Kiri, Selymes
Edző: Tusjak János

A Kétsoprony legjobb góllövői: Tipi 8, Baranyai 6, Szpisjak 4, Morva 3, Beliczay 3.

Javításra pénteken nyílik lehetőség 18:00 órától Mezőhegyesen, illetve vasárnap 17:00 órától újabb rangadó Szarvason az Alkotmány utcában az újkígyósi FISE ellen.

HC post

Pálinkás Luca

Középfokú angol nyelvvizsga nyolcadikban

Orosházán sakkozott a szarvasi utánpótlás