in , ,

Szakmai kiránduláson a székelyes ápolók

2017. május 8-án a GYSZC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Szarvas) szociális gondozó és ápoló szakmát tanuló 9. és 10. évfolyamos tanulói szakmai kirándulás keretében ellátogattak Budapestre, az Anatómiai Múzeumba és a Sziklakórházba.

A leendő szociális gondozók szakmai tanulmányaikhoz szorosan igazodó Anatómiai Múzeum széles palettájával megerősítette azt a tudást, amit a tanulók az iskolában és a gyakorlati helyükön elsajátítottak oktatóiktól.

A Sziklakórházban töltött közel két óra alatt tárlatvezetőnk lehetőséget biztosított a diákok részére, hogy visszarepüljenek az időben, és megismerkedjenek a II. világháborúban ápolóként, önkéntesként dolgozó segítő szándékú emberek kórházban töltött mindennapjaival. A tárlatvezetés során szinte életre keltek a viaszfigurák, és a tanulók aktív részesei lehettek egy-egy múltbeli jelenetnek.

A hazautazás ideje alatt is foglalkoztatva voltak a fiatalok. Elsősegélynyújtással, drogfogyasztással kapcsolatos kérdéssorra kellett választ adniuk. A legtöbb jó választ adó jutalma sem maradt el: egy doboz bonbont tudhatott magáénak.

Sikeresnek értékelem a szakmai kirándulást, amin – a diákokon kívül – részt vettek a szarvasi Ápolási Intézet ápolói, valamint Szarvas város és vonzáskörzetében dolgozó védőnők is. Így lehetőség volt az utazás során szakmai tapasztalatcserére is a több diszciplínát képviselő szakemberek között, valamint a diákok is feltehették az őket foglalkoztató kérdéseiket.

Köszönjük az iskolavezetésnek, hogy szorgalmazza a szakmai kirándulásokat.

Balázs Anikó szaktanár

Közlekedésbiztonsági díjat kapott Szarvas

Több mint negyedmillió forinttal támogatta Szarvas a koraszülött mentő ügyét