in ,

Nyitott kapukkal várták az érdeklődőket a nagycsaládosok

Első alkalommal rendezték meg a közösségek hetét Magyarországon. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár hagyományteremtő programjához rögtön csatlakozott a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete is.

A Nyitott kapuk címmel szombatra, a Jókai utcai székházukba szervezett programsorozatukra nyitott nagykapuval várták az érdeklődőket. Az esemént, ami mindenki számára nyitott volt, meghirdették az újságokban, a holnapjukon és a Facebookon is.

– Azért Nyitott kapuk, hogy az érdeklődők be tudjanak jönni, megtudjuk mutatni, mivel foglalkozik az egyesület, mit csinálunk, megnézhetik az elmúlt 25 év fényképeit mappákba rendezve, illetve beleolvashatnak az elmúlt 25 év újság cikkeibe amik megjelentek rólunk. Szeretnénk megmutatni, hogy miért érdemes egy közösség tagjának lenni – mondta Gombár Györgyné, Hajni, az egyesület elnöke.

A délelőtt folyamán már sokan megfordultak az egyesület udvarán, illetve a székházban. A gyerekeknek játszóházat szerveztek, ebédre bográcsban csülkös zúzapörköltet készítettek. Ott jártunkkor az anyukák próbálták ki az új szerzeményeket, a gravírozót és az égetőt.

160 tagcsaládja van az egyesületnek, árulta el Gombár Györgyné. Ez két felnőttel és kettő, három, esetleg annál több gyerekkel már tekintélyes létszámot jelent. A család méretétől függetlenül várták a leendő tagokat is. Jelenleg is van olyan tagcsaládjuk, ami nem nagycsaládos, de egyetért a céljaikkal és jól érzi magát ebben a közösségben, mondta. Ők egy csatlakozó nyilatkozat kitöltésével a helyszínen be is lépettek az egyesületbe.

A nagycsaládosok következő rendezvénye a május 27-i városi gyereknapon lesz, ahol foglalkozásokkal és édességekkel várják majd a gyerekeket.

Minden a diabetológiai szakrendelésről

Nyiss ajtót Erdélyre!