in ,

Dankó Béla: 1 Ft sportra költött pénz 4 Ft-ot hoz vissza 4 év alatt

Dankó Béla
Dankó Béla

Az Országgyűlés ülésén a 2018-as költségvetés tervezetéről vitáztak a képviselők, mely alkalmával Dankó Béla országgyűlési képviselő is felszólalt.

Elmondta, fontos eredménynek tartja, hogy a 2018-as költségvetési tervezet többek között a munkából élők számára újabb béremelést tartalmaz. A hazai vállalkozók, gazdálkodók lehetőségei is tovább javulnak. Mindez a makrogazdasági egyensúly fenntartásával, a gazdasági növekedés és a versenyképesség további fokozásával valósul meg. Emellett azonban fontosnak tartja az egészséges életmódot, a testi-lelki-szellemi egészség feltételeinek, az egészséges és élhető környezetnek a biztosítását.

Az elmúlt esztendőkben a polgári kormány számos intézkedést tett és jelentős eredményeket ért el ezen a területen. Ezek közül említette például a nemdohányzók védelmében hozott intézkedéseket, a dohányzás és az alkohol- és kábítószer fogyasztás visszaszorítása területén elért eredményeket, a kórházi infrastruktúra fejlesztését, az iskolai tornatermek, sportpályák, tanuszodák fejlesztését.

„1 Ft sportra költött pénz 4 Ft-ot hoz vissza 4 év alatt”- mondta, majd ismertette a 2018. évben tervezett jelentős sport- és köznevelési infrastrukturális fejlesztéseket.
Elmondta, hogy a Kormány még 2010-ben a sportolást, az egészséges életmódot és az élsportot nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította és kiemelten támogatja.

2018-ban a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. üteme is folytatódik, melynek során tanuszoda-fejlesztésre mintegy 3 milliárd Ft-ot biztosít a Kormány. „Nevelési, oktatási intézmények felújítása, beruházása” keretén belül tantermek fejlesztésére 3 milliárd Ft, a „Nemzeti Sportközpontok” fejlesztésére és a tornaterem-építési programra 3-3 milliárd Ft áll rendelkezésre.

A 2011-ben átalakult sporttámogatási rendszer sikeres formája a TAO. Ennek köszönhetően a vállalkozások az őket terhelő adó meghatározott részét a sport támogatására fordítják.

Felszólalását a következő gondolattal zárta: „Magyarország Alaptörvényében hangsúlyosan szerepel az ember testi és lelki egészségéhez, illetve az egészséges környezethez való joga. Az általam bemutatott intézkedések és azoknak a 2018. évi költségvetési tervezetben foglalt forrásai ezt szolgálják.”

Kivétel erősíti a szabályt: Két dudás jól megfér egy csárdában

Táncvizsga a békésszentandrási iskolában