in , , ,

Novodomszky Éva, mint vendég

Novodomszky Éva
Novodomszky Éva

Vasárnap este folytatódott a „Szarvasiak a víz fölött” sorozat. Szenes János vendége ezúttal Novodomszky Éva, a Magyar Televízió műsorvezetője volt. Az este házgazdája Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a Baráti Kör elnöke volt.

Novodomszky Éva is azok közé tartozik, aki minden adódó alkalommal elmondják, hogy Szarvason születtek, itt vannak a gyökerei. Számos interjút olvastam, láttam, és amiben csak lehetett, elmondja, hogy ebben a kisvárosban született és nőtt fel. Nagyon sok est háziasszonya, szűkebb hazájában, ezzel is megmutatja kötődését városunkhoz. Nyáron látni a Vízi Színház előadásain is. Műsorvezetőként, háziasszonyként már állt a Vízi Színház deszkáin.

Szenes János bevezetőjében hosszan ecsetelte Szicília történelmét, majd köszöntötte vendégét.

A műsorvezető beszélt gyermekkoráról. Általános iskolába az akkori 2. számú Iskola matematika tagozatán tanult, majd a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai osztályában folytatta tanulmányait. A Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán diplomázott, majd a Komlósi Oktatási Stúdió újságíró iskola elvégzése alatt került a Magyar Televízióba, ahol az ifjúsági híradó műsorvezetője lett. Dolgozott például a Parlamenti Naplóban, az EuroPercekben, és több szórakoztató műsort is vezetett. 2000 tavaszától a Híradó műsorvezetője. Novodomszky Éva vezette a Híradót 2006 őszén, amikor a dühös, gyújtogató, veszedelmes tömeg betört a Szabadság téri tévészékházba. Mesélt az estéről és a másnapról, amikor az előző este hatására csak fásultan ült otthon, akkor férje „rázta fel”, és segített neki túljutni a megrázkódtatáson.

Az első Főtér című adásban Szarvast mutathatta meg Nagy György szerkesztésében.

A Híradózás után, második gyermeke születését követően került a Balatoni nyárba, majd a Család-barátba, amelyet napjainkban is vezet. A nézők legtöbbször itt találkozhatnak vele, ahol élő adásban 5-8 percenként kell témát, riportalanyt váltani, közben pedig a társ-műsorvezetőre is figyelni. De Novodomszky Éva többször bebizonyította profi, nem lehet zavarba hozni, ha élőműsort kell vezetnie. Ám ha maga a riportalany…

Szenes János sok titkot kérdezett Novodomszky Éva esküvőjéről, házasságáról, de ezekre a kérdésekre csak az kaphatott választ, aki vasárnap este megnézte a másfélórás műsort. Több részletet is láthattunk a műsorvezető felvételeiből.

Novodomszky Éva kedvesen, barátságosan állta a kérdéseket, és profi módon meg is válaszolta azokat.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Elballagtak a Benkások

Balczó Balázs

Elindult vándorútján a legkisebb királyfi