Connect with us

Csabacsűd

Megtarthatta királynői koronáját Kisuczki Kinga

Kitolta a báli időszakot a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület. Nyáresti kikapcsolódásként július utolsó hétvégéjét feltöltődésre használta, ill. már gondolt a község előttük álló, legnagyobb rendezvényére, VII. Csabacsűdi Kukoricanapra is. A rendezvény teljes bevételét ugyanis – mint ahogyan az előző években is – a szeptember 23-i programokra fordítják.

A balatonfüredi Anna-bállal ellentétben a hangsúly nem a fényűzésen és a csillogáson, hanem a közösségen és a jó hangulaton volt. A szervezők arra is ügyeltek, hogy a Művelődési Központ ünnepi köntösbe öltözzön, a talpalávalóról pedig egész éjjel a Csabacsűdi Cimborák gondoskodtak.

– A rendszerváltás előtt a településen nagy hagyománya volt a báloknak, ami mára jelentősen megváltozott. Évente kétszer, a farsangkor és ilyenkor, nyár derekán nyílik lehetőség újra egy kis nosztalgiázásra. Egyébként szerencsére rendezvények terén nincs okunk panaszra, a község tartalmas programokat kínál az itt élőknek, amelyek találkozási pontként is szolgálnak. Éppen ezért ezt a kezdeményezést is csak üdvözölni tudom – fejti ki véleményét Molnár József, aki résztvevőként a kezdetektől jó példával jár elöl.

A bál nyitányaként a Békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület táncosai foglalták el az ideiglenes táncparkettet, és tudásuk legjavát hozva ízelítőt mutattak be a klasszikus és latin táncokból. A közönség szinte együtt lélegzett a produkciókkal, a látványos koreográfiákat szünet nélküli taps kísérte.

A közel száz vendég között helyet foglaltak a helyi hagyományőrző népdalkör és citerazenekar tagjai, valamint több önkormányzati képviselő is. Jansik Györgyné, a baráti kör vezetője elmondta, ha tehetik, kölcsönösen támogatják egymás rendezvényeit, jelenlétükkel pedig az összetartást erősítik.

– Tavaly voltam először, és nagyon jól éreztem magam. Akkor merült fel bennem, hogy legközelebb indulok a bálkirálynő választáson. Tudom persze, hogy nincs nagy tétje, de azért kicsit izgulok, és arra is jobban odafigyeltem, hogy milyen ruhát és kiegészítőket vegyek ma fel – árulja el a 16 esztendős Szandi, aki a vacsora idején még vetélytársnő nélkül várakozott a döntésre.

Végül még ketten csatlakoztak a felhíváshoz, így senki sem távozott üres kézzel. A koronát ugyan nem tudták elvenni a tavalyi győztestől, Kisuczki Kingától, udvarhölgyként azonban Papp Szandra és Hajdúné Kondacs Éva is felállhattak a képzeletbeli dobogóra.

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect