in , ,

Győzelem Gyulán, a bajnoki rajton

A bajnokság első fordulójában rögtön egy rangadóval kezdtünk, bár az igazi együtt megvívott nagy csaták a két klub életében még az NB II-es, illetve az NB III-as időszakra datálódnak, de a sors most úgy hozta, hogy a gyulai csapatnak is ebben az osztályban kell megküzdeni a pontokért. Mindkét együttes nagy lendülettel kezdett, de a nagy iram pontatlanságot szült, így igen csapkodó volt a játék a kezdeti időszakban.

Az első lehetőség a 6. percben a hazai csapat előtt adódott, de a kitörő csatáruk beadását Viszkok szögletre tudta menteni. A 12. percben Moldván balról belőtt labdája Kriskát találta meg középen, akinek lövése centiméterekkel ment kapu mellé. A 17. percben Lévainak kellett védenie egy lövés után, ami veszélyesen a bal felső sarok irányába tartott.

A kimaradt lehetőségek után a 20. percben már gólt ünnepelt a szarvasi tábor, Kriska középen lekészített labdáját Somogyihúsz méterről, mesterien csavarta a bal felső sarokba. 0-1.

Sajnos nem sokáig örülhettünk, mert a 25. percben Kormány talált közelről a hálónkba, kiegyenlítve az állást. 1-1.

A 31. percben már újra nálunk volt az előny, egy középre kirúgott hazai felszabadítás után, Zima rúgott húsz méterről ritkán látható bombagólt a bal felső sarokba. 1-2.

Két perc múlva, Moldván szöglete után, Viszkok fejesét vágta ki a gólvonalról az egyik hazai védő. Alig telt el újabb két perc, amikor Moldván átadásával Furár tört be a tizenhatoson belülre, ahol egy keresztező gyulai játékossal találkozott, majd földre került, a bírói síp néma maradt, pedig felettébb gyanús történet volt.

A 38. percben egy kontratámadás után, Czirok talált be tizenöt méterről a kapunk jobb sarkába, újra kiegyenlítve a találkozót. 2-2.

A sorminta alapján megint nekünk kellett gólt lőnünk, ami a 40. percben meg is született, ekkor Somogyit lökték fel a büntetőterületen belül, ezt már a játékvezető sem tudta elsumákolni, így tizenegyeshez jutottunk, amit a sértett magabiztosan a kapu közepébe lőve értékesített. 2-3.

A félidő végéhez közeledve az izgalmaknak még mindig nem volt vége, mert a 41. percben egy védelmi rövidzárlat után a gyulai csapat is büntetőhöz jutott, amit Czirok végzett el, de lövése csúnyán elkerülte a kaput, így megmaradt a minimális előnyünk a pihenőre.

A második játékrészt, hátránya tudatában lendületesen kezdte a Termál, de fölénye igen meddő volt, nem igazán engedtük kibontakozni őket, de ez a rombolás sajnos minden erőnket felemésztette, a támadásokra már nem jutott elég energiánk.

A 70. percben Lévai hárított egy gyulai bombát. A 90. percben Czirok lövése egy védőnkön megpattanva, centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, ez bizony meleg helyzet volt.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a két csapat ha nem is magas színvonalú, de igen látványos első félidőt produkált, amit az öt, felváltva esett gól tett még izgalmasabbá. A második játékrész már jóval gyengébb 45 percet hozott, ekkor már a hazai csapat dominált de óriási akarattal meg tudtuk őrizni kapunkat a góltól, így három ponttal kezdjük a bajnokságot. Meg kell jegyezni, hogy a kihagyott hazai büntető akár fordulatot is hozhatott volna a meccsbe, de Fortuna ma fogta a kezünket így nem kaphattunk ki. Ezek a megszerzett pontok igen értékesek lesznek még a továbbiakban, mert ez a gyulai csapat még sok ellenfelének fog meleg perceket okozni hazai pályán a jövőben. Jövő szombaton, hazai környezetben, a Dévaványa csapatával mérjük össze az erőnket.
Jók: Somogyi, Viszkok, Polonszki.

Várfürdő-Gyulai TFC–Szarvasi FC 2–3 (2–3)
Gyula, 200 néző. V.: Sándor Gergő (Ancsin Z., Hankó B.)

Gyula: Démusz D. – Bogár I., Nagy S., Czirok J., Kukla Zs., Tövisháti M., Jimoh D,, Fülöp T. (Repisky D.), Kormány L. (Bozó A.), Bozsó M., Konyecsni Z.
Edző: Démusz Zsolt.

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P., Bakró G., Polonszki P., Viszkok D., Magyar M. (Körösfalvi K.), Moldván K. (Klimaj Z.), Kriska N., Zima D., Somogyi J., Furár R..
Edző: Rétes Pál.

Gólszerzők: Kormány L. 25′, Czirok J. 38′ illetve Somogyi J. 20′, 40′ (büntetőből), Zima D. 31′

Edzői nyilatkozatok:

Démusz Zsolt: – Sajnos a mezőnyfölényünket nem tudtuk győzelemre váltani. Hiába uraljuk a mérkőzés nagy részét, ha a helyzeteinket nem tudjuk berúgni, így pedig nem érdemlünk győzelmet.

Rétes Pál: – Az első félidő őrült rohanása után a másodikban a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért.

A mérkőzés videós összefoglalója:


Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: gyulaihirlap.hu / Bimbó Lajos
Videó: Furár Adrienn

Szenes János és Lestyan–Goda János

Egy szobrászművész a víz fölött

Hatszázmilliós fejlesztés kezdődik a Körös-Maros Nemzeti Parkban