in , , ,

Mr. és Mrs. – harmóniában

Pindroch Csaba és Verebes Linda
Pindroch Csaba és Verebes Linda

Pénteken este az idei nyári szezon utolsó előadását láthatta közönség a Vízi Színház Színpadán, teltházzal, pótszékekkel. Peter Quilter Mr. és Mrs. azaz Pár-bajok 5 színben alcímmel. Az eredeti darab Peter Quilter “Duets” című műve, amelyet Pater Sparrow nyersfordítása és Deres Péter műfordítása alapján az előadás közreműködői alkalmaztak színpadra. A kétszereplős darabot Verebes Linda és Pindroch Csaba játszotta. A bemutató 2011. szeptember 30-án volt, azóta sikerrel játsszák.

Az előadás tele van különlegességekkel, az egyik érdekessége, hogy a produceri feladatokat is Verebes Linda és Pindroch Csaba látta el. A másik, hogy nem összefüggő történetet látunk, hanem öt kis gyöngyszemet, amit öt rendező rendezett – Nagy Viktor, Dolmány Attila és Megyeri Zoltán színészek, Herendi Gábor és Fonyó Gergely filmrendezők. Öt kiváló és ismert divattervező tervezte a káprázatos jelmezeket: ARTISTA, Herczeg Zoltán, Katti Zoób, MANIER – Németh Anikó és Náray Tamás.

A történetek közben a helyszín átalakítását maguk a művészek végezték, és az átöltözés is „jövés-menés” közben volt, zenei aláfestéssel. Különleges volt, hogy bár a jeleneteket mindig a két színművész játszotta, az átalakulásukkal, és főleg játékukkal percek alatt egy másik karakterbe bújtak, és a néző elhitte, hogy valóban Wendy helyett Janet, majd Angela, Diana, és Shelly vagy Jon után Barrie, majd Toby, William és Bobby van a színen. Ráadásul Pindroch Csaba nem húzhatott parókát, a haja is rövid, így átalakulását valóban csak játékával, jelmezével oldhatta meg, de a belső átalakulás mindkettőjükre igaz!

Minden szín (epizód) pár óra történetét dolgozza fel, amelyek nagyon is emberi érzéseket, akár a valóságban is megtörténhető sztorikat tárt a nézők elé. Az első szín egy „vakrandi”, ahol Wendy és Jon először találkoznak. A következőben Barrie születésnapján Janet, a titkárnője különös párbeszédét látjuk. A harmadikban testvérként szerepelnek, amikor Angela harmadszor készül kimondani az „Igent”, és testvére, Toby kíséri az oltár elé, az előtte lévő perceknek lehetünk tanúi. A negyedik történetben egy keveset foglalkoztatott színésznő és sokat foglalkoztatott színészférje életébe pillanthattunk be. A záró sztoriban Shelly és Bobby válófélben vannak és utolsó közös nyaralásukról láthatunk pillanatképet.

A színészházaspár játékán érződött az összetartozás, az egymásra figyelés, a harmónia. A 140 perces előadás a közönség számára nagyon hamar eltelt, a két színművésztől a színpadon lét kiemelkedő koncentrációt kívánt, éppen azért, mert régóta játsszák, ennek ellenére érződött, hogy nem rutinból alakítják szerepeiket. Mindketten mesteri módon alakultak át egyik jelenetről a másikra, és láthatóan maguknak is örömet okozott a játék, ezért a közönséget is elvarázsolták. A történetek humora, bája, egyszerűsége, Verebes Linda és Pindroch Csaba igényes, bravúros játéka tette emlékezetessé az előadást.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

P.S.
Szombaton este Gálával zárul az évad. Az esten kiosztásra kerülnek a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának díjai sok meglepetésvendéggel. Ünnepeljük együtt a nyár kiemelkedő előadásait, színészeit együtt.

A Szarvasi Vokálpatrióták visszahódították a közönségüket

Babák Mihály és Seregi Zoltán

A Vízi Színház hetedik évada bezárta kapuit