in , ,

Vésztőről is elhoztuk a három pontot

A bajnokság 3. játéknapján Vésztőn próbáltuk meg pontjainkat szaporítani, és erre minden esélyünk meg is volt, mivel a hazaiak még pont, és rúgott gól nélkül álltak a tabella végén, amíg mi két sikeresen megvívott meccsel indítottunk.

Túlzás lenne azt mondani, hogy őrült tempóban kezdődött volna a játék, de ezt a tikkasztó hőségben butaság is lett volna elvárni, a kapuk sem forogtak veszélyben egészen a 14. percig, ekkor viszont Bakró ívelt előre, Kriska a tizenhatoson belül mellel próbálta megszelídíteni a labdát ami kicsit elpattant tőle, pont a visszafutó Bányai lábára, ahonnan a kapu jobb sarkába vánszorgott, öngól. 0-1.

A 20. percben Bakró beadásáról maradtak le középen a támadóink. A 21. percben Farkas szerzett agresszívan labdát a baloldalt, majd a középen érkező Furárhoz passzolt, aki 16 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0-2.

Ezután a szűk tíz percnyi foci után megint visszaállt a kezdeti tempó, egymás hibáiból próbált megélni mindkét együttes, különösebb eredmény nélkül. A félidő végéhez közeledve a hazaiak kezdték csipkedni magukat, az hogy érett a góljuk talán túlzás lenne állítani, de mégis megszületett a 45. percben, ekkor egy könnyelműség után Papp ívelt jobbról be, az érkező Rostás pedig két csel után az ötösről gurított a hálónkba. 1-2.

A kapott gól sohasem jön jókor, de ez kifejezetten rosszkor esett, így minimális előnnyel térhettünk pihenőre.

A második játékrész első gólszerzési lehetősége Kriska előtt adódott a 49. percben, de Vári belevetődött a lövésébe. Az 51. percben megfogyatkozott a hazai csapat, Rostást állította ki szándékos könyöklésért a játékvezető.

Az emberelőnyt hamar sikerült gólra váltanunk, az 56. percben Kriska beadásába ért bele Farkas így került a játékszer Somogyi elé, aki 6 méterről a kapu jobb oldalába helyezett. 1-3.

Egy perc múlva Papp már csak Lévaival állt szemben, de kapusunk nagy bravúrral hárította a hazai támadó próbálkozását. Ezt követően az emberhátrányban levő Vésztő megpróbálta szorosabbá tenni az állást, egyszer-egyszer problémát is okozott a védelmünknek, de ez az időszak nem tartott soká, ahogy fogyott az erejük, úgy húzódtak vissza a kapujuk elé.

A 67. percben Magyar átadását Somogyi lőtte kapura amit Vári védett, a kipattanó újra Somogyi elé került, a duplázás viszont kapu fölé szállt. A 72. percben Magyar lőtt kapu fölé a szólója után.

A 86. percben egy igen látványos góllal sikerült lezárnunk a mérkőzést, ekkor Somogyi végzett el szabadrúgást a baloldalról, lövése után a labda Vári érintésével került a jobb felső sarokba. 1-4.

A 89. percben még Furár előtt akadt lehetőség, de perdítését Vári szögletre ütötte.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy küzdelmes, ámde alacsony színvonalú mérkőzésen sikerült megérdemelten a három bajnoki ponthoz jutnunk. Kár volt az első félidő végén kapott buta gólért, mert így saját magunknak tettük nehezebbé a találkozót, bár utólag visszatekintve szerencsénkre ez nem hozott fordulatot a mérkőzésbe. Jövő hétvégén a Szeghalom csapatával mérkőzünk majd, de ezt a csatát szerdán még megelőzi egy igen fontos kupameccs, amelyet a Dévaványa csapatával vívunk meg az országos főtáblára kerülésért.
Jók: Bakró, Somogyi, Farkas.

Vésztői SE – Szarvasi FC 1-4 (1-2)
Vésztő, Városi Sporttelep – 120 néző. Játékvezető: Telek András (Tóth I., Czirok S.)

Vésztő: Vári A. – Bányai P., Benyó N., Bessenyei L., Rostás B., Pap Zs. (Horváth D.), Vámos A. (Kordó Cs.), Novák L. (Lévai D.), Lázár T., Ferenczi A. (Tóth K.), Tokaji Zs.
Vezetőedző: ifj. Turcsek Zoltán

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Stanley E.), Bakró G., Polonszki P., Pecznik P. (Klimaj Z.), Moldván K. (Magyar M.), Zima D., Kriska N., Farkas N. Somogyi J. (Styecz D.), Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Rostás B. 45’ illetve Bányai P. 14’ (öngól), Furár R. 21’, Somogyi J. 56’, 86’

Kiállítva: Rostás B. 51’ (könyöklésért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Turcsek Zoltán: – Ma bebizonyosodott, hogy egy teljesen új csapatot kell építeni, ennek a folyamata elkezdődött, de sajnos a rutinos csapatok ellen még ez kevés. A foci minden igazságtalansága összefogott ellenünk és harmadik meccsen játszunk hosszú perceket indokolatlanul emberhátrányban. Bízom benne, hogy a fiúknak lesz tartásuk az úton, amelynek a győzelem a vége.

Rétes Pál: – Folyamatos játék nehezen alakult ki a pálya talaja miatt, de ez nem lehet mentség arra a rengeteg hibára, amit ma vétettünk.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Ruzicskay György és Szenczi Mária

Ruzicskay György kevésbé ismert oldala az Indexen

Több száz gólya lepte el a Pepi-kertet