in , ,

Luigi: Megmutattuk, hogy helyünk van ebben a csoportban

Úgy látszik, hogy a megyei másodosztály hatodik fordulójára a Csabacsűdi GyLSE akklimatizálódott, és nem csak papíron, hanem immár játékával is felsőbb osztályba lépett. A kezdeti megilletődöttségen túllépve felvették az osztály tempóját, és teljesen kiegyensúlyozott mérkőzésen megérdemelten tudtak nyerni otthonukban a csűdiek. Sajnos a falubeliek közül kevesen bíztak abban, hogy az eső eláll, így csabacsűdi viszonylatban kevés néző előtt bizonyíthatták, hogy helyük van a felsőbb osztályban.

“Egy nagyon érett játékkal tartottuk itthon a három pontot”, jelentette ki, a Gyomaendrődi FC elleni mérkőzés után Sonkoly Lajos játékos-edző.

– Jó látni, amikor megvalósulnak azok a dolgok a pályán, amiért dolgozunk edzésen, illetve amit megbeszélünk az öltözőben, mert a mai napon tényleg úgy sültek el a labdakihozatalaink, a támadásvezetéseink, ahogy szerettük volna – mondta Luigi, aki a tanulás évének is nevezte ezt a szezontm, amiben fel kell venni az osztályváltással járó ritmusváltást.

Egyrészt Sovány Pál továbbképzése miatti távolléte (a kapitányi karszalagot ezen a mérkőzésen András Attila Xavér viselte), másrészt Hraskó Tibor sérülése, valamint Nyemcsok Mihály munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a mérkőzésen, így mélyen bele kellett nyúlni a csapatba, árulta el a csabacsűdiek edzője. Támadócserékkel, védőcserékkel meg kellett bolygatni a felállást, ami szerencsére jól sült el. A távollétek miatti kényszerű változtatásoknak pozitív hozadéka is volt.

– Akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok most nagyszerűen megmutatták, hogy rájuk is ugyanúgy kell számítani és ők is helyet követelnek a kezdőcsapatban – foglalta össze ezeket egy mondatban a csűdi tréner.

Ezzel ugyan megnehezítették dolgát, de ez a kellemesebb probléma, mikor azon kell gondolkodni, hogy a következő mérkőzésen ki is legyen a kezdő 11-ben, mondta mosolyogva, aki kitért a szurkolókra is.

– Jó volt látni a boldog arcokat a közönségben. Nagyszerű érzés így futballozni, és nagyon örülnek a srácok is, hogy így szurkolnak a csapatnak – mondta.

Csabacsűdi GyLSE – Gyomaendrődi FC 4–2 (3–1)

Hudák Roland – András Attila Xavér, Mochnács Tamás, Sonkoly Lajos, Bertók Gergő – Endrefalvi Erik, Sándor János, Kasik Márk, Bobvos Richárd (57’ Szabó Ferenc), Viszkok Gábor (67’ Kiss Gábor) – Gilik Attila (82’ Viszkok Csaba)

Gólok: Sándor János (10’), Gilik Attila (21’), Endrefalvi Erik (24’), Viszkok Gábor (48’), illetve Bányai Richárd (40’) és Tímár Krisztián (50’)

A jókra való kérdésünkre Luigi így felelt:

– Ha a ki kell emelni valakit, akkor Gilik Attila támadó játéka kimagasló volt, illetve Endrefalvi Erik és Sándor Jánika, Kasik Márkó is nagyszerűen oldotta meg a védekezésben a munkáját, de végig sorolhatnám az egész csapatot.

A jövő héten a Szentandrásra látogatnak a csabacsűdiek. Luigi utána nézett, húsz éve nem játszott egymás ellen bajnoki fordulót a két település csapata, valahogy mindig elkerülték egymást az osztályváltásokkal. A gyomaendrődiek elleni mérkőzést megtekintette Varga László, a Hunyadi vezetőedzője is.

Moldván Krisztián (kékben), mellette Viczián Dániel, mögöttük Kristóf Gergő

Hatból hat! Ismét hátrányból fordítottunk

Kerékpártúrával vette kezdetét a mobilitási hét Szarvason