in , ,

Magabiztos siker a nyitányon

Győzelemmel kezdte az új NB II-es bajnokságot a szarvasi NKK női kézilabdacsapata, amely címvédőként 14 gólos verést mért a Barna Károly vezette gyulaiakra. Ennél is nagyobb különbségű sikerrel mutatkoztak be a megyei pontvadászatban a kondorosi lányok.

Szarvasi NKK–Gyulasport 32–18 (13–6)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Csiger, Körmendi. Szarvas: JUHOS – Kovács B. 1, HAJDU 6, Raffai-Scuh 2, Szabó T. 3, BALOGH V. 7 (3), Bagi 1. Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám 1 (1), Szőke 2, SEMJÉNI 5 (2), MESTER 4, Tasgyik. Edző: Száva Flórián. A Gyula legjobb góldobói: Radnóti 3, Rácz 3 (2), Csapó 3, Szabó R. 3 (1). Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/6, ill. 4/3.

A helyi kézilabdás lányok augusztus 7-től készültek a bajnokságra, a nyitányon nyomban a korában Szarvason edzősködő Barna Károly csapatát fogadták. A mérkőzés hazai góllal indult, de az első 10 perc tapogatózó játéka közepette egyik fél sem tudott előnyt szerezni (3–3). A folytatásban azután Hajdu vezérletével elmozdult a holtpontról a Szarvas, így a szünetre magabiztos előnyre tett szert.

A pihenő után magasabb fokozatba kapcsoltak a házigazdák, gyors gólokkal végleg eldöntötték a derbit. A 41. percben már 11 találat volt a két fél között. A játékrész utolsó harmadában a cserék is folytatták a gólgyártást: Mester és Semjéni volt többször is eredményes. A fürdővárosiak az előzőleg szarvasi színekben játszó Radnóti és Buzási játékával sem tudtak jelentős ellenállást tanúsítani, a bajnoki címvédő magabiztosan tartotta itthon a két bajnoki pontot.

Száva Flórián: – Ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk, a csapatom minden tagja dicséretet érdemel.

Nyári Mihály

Hotel Menthol a Cervinus Teátrumban

Két osztállyal magasabban jegyzett ellenfelet búcsúztatott a Szarvasi FC