in , ,

Kondorosi győzelem a kistérségi derbin

A 9. fordulóban Kondoroson léptünk pályára kistérségi derbyn. Ezeken a meccseken nem számít a tabellán elfoglalt helyezés általában a pillanatnyi forma dönti el a találkozót.

Nem kezdtük rosszul a meccset, már a 4. percben Farkas N. került ziccerbe, de lövése után Magony a felsőléc segítségével menteni tudott. Két perc sem telt el amikor Kriska lőhetett ballal, de a kondorosi hálóőr lábbal hárított.

Sajnos kezdeti lelkesedésünket góllal hűtötte le a KOTE, a 8. percben Farkas J. szerzett gól egy ártalmatlan visszaemelésből, ami a kapunk közepébe hullott. 1-0.

A 15. percben Péli előtt adódott lehetőség, de keresztbe ellőtte a kapu előtt a labdát.
Láthatóan megfogta a csapatott a bekapott gól, sőt a 21. percben még nagyobb problémával találtuk magunkat szemben, jelesül egy újabb hazai gól személyében, ekkor egy középen elvesztett labda után újból Farkas J. volt eredményes 13 méterről. 2-0.

Hamar jöhetett volna a szépítés, a 25. percben Furár 18 méteres szabadrúgásánál Magony már verve volt, de egy védő még a gólvonalról kifejelte a labdát. A 39. percben újabb szépítési lehetőség maradt ki, amikor Furár beadását Somogyi lőtte kapura 12 méterről, de egy védő belevetődött a labda útjába, így ez a helyzet is odalett. Fontos lett volna, hogy még az első játékrészben faragjunk a hátrányunkból, de nem tudtunk több helyzetet kidolgoznunk ami góllal kecsegtetett volna. Növelhette volna előnyét viszont a Kondoros, de egy kontra után Péli lövését védte Lévai.

A második félidőt is biztatóan kezdtük, bár az első félidei gyatra teljesítményünk után nem volt nagy kihívás jobban teljesítenünk, de mezőnyfölényünkkel egészen a 60. percig nem tudtunk mit kezdeni , ekkor Moldván szöktette a jobboldalon Furárt, a ki 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 2-1.

A 62. percben Kriskát választották el a labdától, gyanús körülmények között a tizenhatoson belül.
A 69. percben újabb bosszantó gólt kaptunk, egy általunk elvégzett szöglet után lekontráztak a hazaiak, majdFarkas J. szerezte meg fejesből saját maga, és csapata harmadik gólját. 3-1.Percek teltek el míg felébredtünk az újabb sokkból, de a 77. percben gólnak örülhettünk, Bakró passza után Furár tört be a tizenhatoson belülre, de Vajgely lerántotta, Mihálik pedig büntetőt ítélt, amit Somogyi a kapu közepébe lőve értékesített. 3-2.

A hátra levő idő felforrósodott hangulatban telt, ahol bár sokat tettünk az egyenlítés érdekében nem sikerült gólt szereznünk, így vesztesen kellett levonulnunk a pályáról.

Összesítve a látottakat megállapíthatjuk, hogy a biztató kezdés után a két kondorosi gól teljesen megbénított minket, ha ebben az időben kapunk még egyet, úgy már akkor befejeződhetett a volna a meccs számunkra. A második félidőben már összeszedettebb volt a játékunk, de szépítésünk után hamar kaptunk újabb gólt, így megint csak futhattunk az eredmény után, és hiába szereztük meg második találatunkat, már sem szerencsénk, sem energiánk nem volt az egyenlítő találathoz. Talán elfogadhatóbb lenne a vereség, ha a KOTE lefocizott volna minket, de erről szó sem volt, saját butaságainkkal hoztuk helyzetbe a hazaiakat, egyszóval saját magunkat vertük meg. Jövő héten az Előre tarcsihoz látogatunk, egy újabb rangadó erejéig.
Jók: Furár, Polonszki.

Kondorosi TE – Szarvasi FC 3-2 (2-0)
Kondoros, 250 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Czirok S., Baráth J.)

Kondoros: Magony G. – Farkas F., Borgulya T., Harangozó K., Süli A., Kajtár I. (Rafaj R.), Vozár D., Vajgely Gy., Péli T. (Murvai D.), Lakatos E. (Kis M.), Farkas J. (Hanyecz H.)
Vezetőedző: Janis János

Szarvas: Lévai B. – Szikora M., Bakró G., Polonszki P., Viszkok D. (Pecznik P.), Zima D. (Kukovecz D.), Kriska N., Furár R., Moldván K., Somogyi J., Farkas N. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Farkas J. 8′, 21′, 69′ illetve Furár R. 60′, Somogyi J. 77′ (büntetőből)

Edzői nyilatkozatok:

Janis János: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, a Szarvasnak több lehetősége volt, de ezután folyamatosan jöttünk fel és a rengeteg lehetőségünkből hármat kihasználtunk, így a győzelmünk megérdemelt.

Rétes Pál: – Remekül kezdtük a mérkőzést, de elkövettünk néhány gyermeteg hibát, amit góllal büntetett a hazai csapat. A második félidőben nagy erőkkel próbáltuk egalizálni az eredményt, de egy újabb hibánkat gól követte, majd csak a szépítés sikerült.

A mérkőzés összefoglaló videója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Családi összhangzattan a Szarvasi Zeneakadémián

Kézilabda: Elindult a kisiskolás bajnokság, gólszüretes győzelem a felnőtteknél