in , , ,

Csukás István Kutyánszky Kázmérja a színpadon

Kutyánszky Kázmér, avagy egy versíró kutya kalandjai! című mesemusicaljével indult a gyermekbérletek előadássorozata a Cervinus Teátrumban. Csukás István Kossuth-díjas író meséjéhez Berkes Gábor írt zenét, a mesemusicalt a Gergely Theáter hozta el Szarvasra Némedi-Varga Tímea rendezésében, és a szerzőpáros nem is okozott csalódást sem a gyermek, sem a jelenlévő felnőtt közönségnek.

Kutyánszky Kázmér a postás kutyája azt a feladatot kapta gazdájától, hogy kézbesítsen egy levelet, amit Kristóf, a cica adott oda neki (Kristóf egyébként lánycica). De, hogy kinek szól a levél, az titok, mert nem jól olvasható a borítékon, ezért több boltba eljut Kázmér, akit mindenhol mindenki szeretettel fogad, és verset kérnek tőle, amit Kázmér ki is talál, a bolt tulajdonosának örömére. A kézbesítésnél segítségére van Kristóf is. Kiderül, a levelet egy rossz, gonosz macska írta, aki elfoglalja a tejboltot, és a többi boltból is követel ezt, azt (kolbász, hurkát, csizmát, mellényt, inget, kalapot). Érdekes volt látni a gyerekek reakcióját, mert a gonosz macska simán, lehengerelte, „megvette” a nézőket is pillanatok alatt (nem csak a gyerekeket), amikor színre lépett. Ám a nézők hamar felocsúdtak. De, mint minden mesének, ennek is megnyugtató vége lett.

Nagyon jó színészi játékot láthattunk, kellemes zenét hallhattunk. A színészek Kovács Róbert / Pásztor Tibor; Schupp Gabriella / Szántó Szandra; Gere Orsolya / Házi Anita; Némedi-Varga Tímea / Morvarszki Enikő; Ott József; Jeges Krisztián / Orosz Dániel.

Csukás István mesejátékából a színdarabot Gergely Róbert írta színpadra, aki az előadás játékmestere is volt. A díszlettervező Simon Designe, a fény – hang varázslatát Katona Ágnes tervezte.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Éjszakai küldetésen a Pepi-kertben

Varga László : Tudomásul kell vennie minden csapatnak, hogy Szentandrás jobb csapat