in , ,

Magabiztosan nyertek női kézilabdázóink

Az NB II-es kézilabda-bajnokság 6. fordulójának kiemelt mérkőzését is rendkívül magabiztosan vette a Szarvasi NKK együttese, amely az Algyővel társbérletben továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a Dél-keleti csoport élén. Száva Flórián alakulata a rendkívül masszív védekezésével győzte le az első számú megyei riválisát.

Szarvasi NKC–Csorvási SK 30–18 (13–6)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Bujdosó M., Horváth V. Szarvas: JUHOS – KOVÁCS B. 9, Balogh V. 2, Raffai-Such 4, Szabó T. 2, Hajdu 4, Bagi 1. Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám 1 (1), Mester 1 (1), Semjéni 3, Szőke 1, Tasgyik 1, Gábor 1 (1), Trnyik. Edző: Száva Flórián. A Csorvás legjobb góldobói: Madar 6, Biró 4 (1), Kurucz 3 (1).
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Hat perc telt el a találkozóból mire végre a hazaiak betaláltak a jól védő vendégkapusnak, 15 mire a Csorvás válaszolni tudott. Mivel addigra már a szarvasiak „üzemi hőmérsékleten” teljesítettek, nem volt kérdés, hogy jelentős előnnyel térhetnek pihenőre, bár a látogatók a félidő második felében hellyel-közzel már tartották a lépést.

Hatos gólszériával kezdték a második játékrészt a házigazdák, ezzel gyakorlatilag döntésre is vitték a dolgot. Az addig jól védő Mike kapus tehetetlennek bizonyult a lerohanó támadókkal szemben. A biztos vezetés birtokában alább hagyott a hazaiak lendülete, Száva edző sorozatos cserékkel valamennyi játékosát pályára küldte. A cserék meghálálták a bizalmat, mert szinte mindenki gólt lőtt. Első NB II-es mérkőzésén Pillár Hajnalka a végjátékban két ziccert is védett. A rangadónak kikiáltott találkozón a magas szarvasi védőfal és Juhos kapussal szemben nem találták az ellenszert a csorvásiak.

Száva Flórián: – Jól védekezett a csapat, ez volt a kulcsmomentuma a meccsnek.

Ifi: Szarvas–Csorvás 34–29.

Ny. M.

Molnár József

Molnár József sajtóközleménye a járás TOP-os pályázataival kapcsolatban

Pataki Ferenc (1961-2017)

Gyászol a HC Szarvas