in , ,

Zsinórban a harmadik döntetlen alsóházi ellenféllel szemben

A 14. fordulóban a Vésztői csapatot láttuk vendégül, itt volt a lehetőség, hogy az elmúlt heti, gyengébb játékkal kiszenvedett döntetlent kijavítsa a csapat, erre alkalmasabb csapatot nem is kívánhattunk volna, mivel a vendégek enyhén szólva sem tartoznak a szűkebben vett elitbe.

Az első percek játékát elnézve a vendégek nem törődtek bele az áldozati bárány szerepébe, és próbálták fékezni a tempót, és valljuk meg ez nem is esett nehezükre, mert részünkről sem látszott a mindent elsöprő akarat. Azért a 12. percben Furár előtt adódott egy lehetőség a gólszerzésre, de kiszorított helyzetben a kapus védeni tudott. A 15. percben viszont ránk ijesztettek a vendégek, mikor egy kontra végén centikkel kerülte el a vendég támadó lövése a kapunkat.

A 26. percben formás ellenakciót vezettünk, de Furár centerezését Farkas óriási helyzetben, hat méterről a kapusba lőtte. Alig két perc múlva Furár lőhetett szabadrúgást 17 méterről, de a sorfalon megpattant a lövése, ami Kriska elé került, aki az ötös sarkáról a kapu mellé lőtt.

A 29. percben a vendégek vezettek támadást, a totojázó védelmünk tálcán kínálta a lehetőséget, hogy a vendéket játékosa kapura lőjön, amit Lévai nagy bravúrral hárított, a kipattanót követően viszont Rostás már nem kegyelmezett, és 5 méterről a kapunk közepébe lőtt. 0-1.

Ahogy kezdett égni a ház, rákapcsoltunk egy kicsit, aminek eredménye ként a 32. percben Somogyi beemelése után Pecznik fejesét védte Kapusi.

A félidő végére teljesen beszorult a vendégcsapat, így nem volt meglepetés, hogy egyenlítettünk, a 42. percben Zima gurított Kriskához, aki ballal, 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 1-1.

Sőt, még a vezetést is megszerezhettük volna a 45. percben, de Zima 14 méterről kapu fölé lőtt. Kár, hogy pont ebben a szakaszban lett vége a játékrésznek, mert így a fáradó vendégeket megmentette a sípszó, ahogy a bokszban a megsorozott bunyóst a gong.

Nem lehet azt mondani, hogy gyengén kezdtük volna a második félidőt, próbáltuk kapujuk elé kényszeríteni az ellenfelünket, így az 54. percben Furár lőhetett ballal 8 méterről, de egy, a gólvonalon álló védő fejjel menteni tudott. Ezek után sokáig meddő mezőnyfölény jellemezte játékunkat, és ahogy telt az idő a vésztőiek egyre jobban elhitték, hogy tőlünk akár még akár pontot is csenhetnek, így kettőzött erővel mentek minden labdára.

A 70. percben Polonszki baloldali beadása találta meg Zimát, aki 7 méterről a kapus kezébe lőtt. A 73. percben egy ellenakciót követően a vendégek találták el a jobboldali kapufánkat, ahonnan a mezőnybe pattant a labda. Az ellentámadásból, Somogyi lekészítését Kriska lőtte 16 méterről alig kapu mellé. Ahogy az első félidő végére, úgy a másodikra is elkészült erejével a Vésztő, így sorra jöttek a helyzetek, de valahogy semmi sem jött ma össze.

A 77. percben előbb Somogyi rúgott luftot közvetlen közelről, majd a 86.-ban Furár visszagurítását Viszkok lőtte a kapusba 7 méterről. Még a 89. percre is maradt egy kimaradt ziccer, ekkor Zima találta el a felső lécet 8 méterről, ahonnan a mezőnybe vágódott a labda. És ezzel a momentummal be is fejeződött a mérkőzés számunkra, mert a hosszabbítás percei villámgyorsan leperegtek.

Erről a találkozóról nehéz higgadtan összegzést alkotni, mert ez a meccs megint a gólokkal megnyerhető kategóriába tartozott, de amíg ilyen bőkezűen bánunk a helyzeteinkkel, úgy a továbbiakban sem számíthatunk semmi jóra. Sajnos a salgótarjáni meccs után gödörbe kerültünk, amire nem könnyű magyarázatot találni, pláne, hogy olyan csapatok ellen szórjuk el a pontokat, amelyeket pár hónappal ezelőtt magabiztosan püföltünk el. A továbbiakban mindenkinek többet kel nyújtania, mert különben a még hátra levő őszi meccseinken további pofonokat adhat nekünk a sors. Ezúton szeretném viszont kiemelni Zahorán játékvezető ténykedését, aki magas színvonalon látta el feladatát a mai napon. Jövő szombaton a Szeghalom vendégei leszünk, ahol talán nem kell mondanom, hogy az egy ponttal szintén nem lehetünk majd elégedettek.
Jó: Kukovecz.

Szarvasi FC – Vésztői SE 1-1 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Zahorán János (Baráth J., Boda L.)

Szarvas: Lévai B. – Bakró G., Kukovecz D., Polonszki P., Viszkok D., Kriska N., Zima D., Pecznik P., Furár R., Somogyi J., Farkas N. (Magyar M. (Körösfalvi K.)).
Vezetőedző: Rétes Pál

Vésztő: Kapusi G. – Lázár T., Benyó N., Bessenyi L., Horváth D. (Petri Cs.), Rostás B., Tokaji Zs., Bányai P., Papp D., Hoffmann T. (Kordó Cs.), Tóth K. (Ferenczi A.)
Mb. játékosedző: Pap Zsolt

Gólszerzők: Kriska N. 42′ illetve Rostás B. 29′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Tettük a dolgunkat, de nem találtuk az ellenfél stílusa elleni megfelelő ellenszert.

Pap Zsolt mb. edző: – Helyzetek voltak itt is, ott is, így igazságos döntetlen született.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Gyakorlósok sikerei a megyei angol versenyen

Székesfehérváron a vajdás színjátszók