in , ,

Isten veled, Géza!

Benkő Géza (1969-2017)
Benkő Géza (1969-2017)

Benkő Géza, színházunk alapító tagja örökre lepihent.

A Holle anyó Márkója, a Csodaszarvas Ajandukja és számos szarvasi szlovák és magyar előadás szereplője, a közönség kedvence, Benkő Géza életének 48-dik évében örökre megpihent.

A Kiskövesden született, Pozsonyban szerzett színész diplomát. A szlovákiai magyar színházak – Komáromi Jókai Színház, Kassai Thália Színház, Szevasz Színház- mellet évadokat játszott Győrben, Nagyszombatban (Trnava), a Békéscsabai Jókai Színházban, de másutt is szívesen látott vendég volt. A színházi fesztiválokon is többször díjazott művész, sajátos humorú önálló estjeivel is gyakran elvarázsolta a közönséget. Színházi elfoglaltságai mellett a televízió is fontos szerepet játszott életében, hiszen éveken át a Jóban Rosszban c. sorozat szereplője volt. Több mint 20 mozifilm és számos rövidfilm sikerét hozta el kiváló színészi alakításaival.

“A színművész érzékletesen adta át mind a humoros, mind a fájdalmas érzelmeket…A közönség átélhette és átérezhette a felvidéki magyarság életét, érzéseit Benkő Géza kitűnő előadásában. Talán a sok fájdalom és keserűség egy részét, – ha humoros formában is élhettük át, – segít megérteni mit élhettek át azok a magyarok, akik ott maradtak.” /Newjság 2016, A nagy (cseh)szlovákiai magyar csönd/

Benkő Géza nagy űrt hagyott maga után, színházunk hálával és szeretettel búcsúzik tőle.

Cervinus Teátrum, Szarvas

Hoffmann Bence (fehér), Virág Imre (sárga) és Juhász István (fekete)

Egy jó Mezőberénnyel hagyattak Szentandráson három pontot

Dr. Lipcsei Imre

Határon túli hallgatókkal emlékeztek a magyar tudomány ünnepére