in ,

Mikulásra megújul a csabacsűdi polgármesteri hivatal

Szeptember 18-án került átadásra a kivitelezőnek a munkaterület. Nagyjából két és fél hónap alatt sikerült majdnem száz százalékos szinten befejezni a felújítást. Tulajdonképpen már csak a takarítás, illetve a pakolás, a számítógépes rendszer üzembe helyezése van hátra, tájékoztatott a polgármesteri hivatal felújításának állásáról Molnár József.

– A kivitelező nagyon lendületesen végezte a munkát – konstatálta elégedetten Csabacsűd polgármestere hétfőn, miután vagy nyolc kéz segítségével a helyére igazította tárgyalóasztalát. – Apróságok még vannak hátra, de nagyon közel járunk a felújítás végéhez.

29050000 plusz másfél milliós önrész költségvetésű felújítás keretében mozgáskorlátozott mosdó került kialakításra, a vizesblokk új kiosztással teljes egészében megújult, külső-belső akadálymentesítés történt, az elektromos, a számítógépes és a telefonos hálózat teljes egészében újra lett kialakítva. A hivatal teljes területén hőszigetelt aljzatot és új padlóburkolatot kapott. A padlásfödém és a teljes külső homlokzat is szigetelve lett, a fűtés szinte teljesen megújult, illetve teljes nyílászárócsere történt. Kialakításra került egy pénztárhelyiség is, de ettől eltekintve az ügyeiket intézni betérők mindenkit a megszokott helyén találnak.

Külön bravúr volt, hogy a költözés idejére nem hirdettek ügyfélfogadási szünetet. Ha valaki bement, segítettek neki.

A kedd még a költözéssel és a pakolással telik, de szerdán már remélhetőleg minden a helyén lesz. A Mikulás szerdán már az új hivatalba érkezhet.

A Cervinus Teátrum művészeivel kezdődött az adventi időszak Csabacsűdön

Fontos vágányzári információk a Mezőtúr-Orosháza vonalon utazóknak