in ,

Nyoma sincs, de holnap itt a karácsony

Seidl Ambrus, Kepenyes-Darida Zora és Babák Mihály
Seidl Ambrus, Kepenyes-Darida Zora és Babák Mihály

Seidl Ambrus, a Szent Klára római katolikus templom plébánosa köszöntötte a betlehemi jászol előtt gyülekezőket, akik mintha ma kicsit kevesebben lettek volna, mint a legutóbbi alkalommal.

– A megtestesülés misztériumának kapujában állunk. Isten meghívott minket, hogy közösséget vállaljunk születendő gyermekével. Szent terve részként az utóbbi hetekben felkészített minket, hogy virgón léphessünk be hozzá – mondta adventi beszédében Seidl Ambrus.

A katolikus plébános után a Szarvasi Népdalkör karácsonyi dalokat adott elő, majd polgármesterünk, Babák Mihály lépett a mikrofonhoz.

– Holnap szent este. Várakozással van tele a szívünk, és úgy gondolom, hogy kívánhatom is, kedves szarvasiak, hogy legyen minden otthonban meleg. A gyertya fénye sugározzon melegséget, békességet, barátságot és szeretetet. A várakozás fantasztikus dolog. Ilyenkor megállunk az életben, kiszakadunk a hétköznapokból is, és elgondolkodunk. Kívánom, hogy legyen mindenhol bőségesen terített asztal, és legyen meleg az otthonokban. Ez fontos dolog, de e legfontosabb, hogy együtt legyen a család. Amíg tehetik, kérem, tartsák össze! A legfontosabb üzenete az ünnepnek, a várakozáson túl, Jézus születésén túl a családok fontossága. Igen, e legkisebb közössége a városunknak, mely nagyon fontos az életünkben – jelentette ki Babák Mihály, aki egyben megköszönte a körülötte állóknak, hogy eljöttek, és itt együtt lehettünk, mert mint mondta, a másik nagy család a városunk.

– Az ember, ha egyedül van, elfújja a szél, sőt, meg is törheti, de ha tudnak mibe kapaszkodni – kereste tekintetével a civil szervezetek vezetőit, – ha tudunk közösséget kovácsolni, akkor olyanok leszünk, mint az erős kéve. Azt nem töri meg a vihar sem. Legyen ez a város is ilyen 2018-ban, hogy összefogunk a közös céljaink érdekében, s a sajátunk is sikerülni fog. Tegyük közössé a saját egyéni céljainkat és legyünk rajta, hogy sikeresek legyünk! Adja a a Jóisten, hogy 2018-ban is ez a város fejlődjön, a közösségeink békességben éljenek. Kérem a Teremtőt, hogy vigyázzon Magyarországra, ezen belül Szarvasra, s minden szarvasi polgárra – fejezte be ünnepi gondolatait polgármesterünk.

A gyertyák meggyújtása után Hodálik Pál alpolgármester lépett a mikrofonhoz, hogy a Zenepavilonhoz invitálja a szarvasiakat, ahol a képviselő testület tagjai a Táncsics Vadásztársaság jóvoltából a Turul Kisvendéglő közreműködésével és a gyermekélelmezési egység segítségével dámvad-, vaddisznó-, marha- és birkapörköltet osztottak.

Minden eddiginél több tartós élelmiszer gyűlt össze az Adni öröm! akcióban

Mindenki karácsonyi kívánsága teljesült a Siratói klubban