in ,

Mindenki karácsonyi kívánsága teljesült a Siratói klubban

Egyforma, aprócska karácsonyi díszeket kaptak ajándékba a Siratói klub tagjai, hogy ünnepekkor a fenyőfán függve emlékeztessenek az összetartozásra. A meglepetés egyúttal az ajándékozók reményei szerint a kívánságokat is valóra váltotta. Látatlanban ugyanis mindenki azt húzta, amire a legnagyobb szüksége volt. Volt, akinek a szeretet, boldogság vagy az öröm jutott, míg mások vigaszra és békére leltek. A klub egyik tagja a humor oldaláról közelítette meg a kérdést, és ragaszkodott a gyermekáldás felirattal ellátott szívecskéhez.

A közösség december 20-án ünnepelte a karácsonyt. A férfiak az elmúlt hetekben diótöréssel foglalatoskodtak, a hölgyek pedig házias bejglit sütöttek az alapanyagból.

– A tagság már nagyon várja ezt a napot. Szerencsére elmondhatjuk, hogy az idejáróknak van családjuk, így az ünnepeket nem egyedül töltik. Iyenkor azonban ők vannak a középpontban. Nosztalgiázunk és tervezgetjük a jövő évi programokat. Mindig vannak új ötleteink. Idén pl. a nyári bálaknak volt a legnagyobb sikerük, amit a szabadban, a teraszon tartottunk meg – számol be a mögöttük álló mozgalmas hónapokról Jónásné Krajcsovicz Ágnes klubvezető.

A rövid köszöntők után a Békésszentandrási Dalkör dr. Dobos Ágoston református lelkésszel kiegészülve ünnepi összeállítással örvendeztette meg a megjelenteket.

Ezt követő igehirdetésében Pentaller Attila református lelkész arról beszélt, hogy az örök kíváncsi ember kutatja a választ arra a kérdésre, hogy mi van a halál után, és azt is szeretné megtudni, hogy van-e élet a Földön kívül. E célból egyre több ismeretet gyűjt arról is, hogy mit mondanak azok az emberek, akik átestek a klinikai halál állapotán.

– Arra az eredményre jutottak a tudósok, hogy aki életében vallásos volt, annak a vallásos nézeteihez hasonló emlékek maradnak meg ebből az állapotból. Akik pedig ateisták voltak, ők a saját véleményüket hozzák vissza a túloldalról. Ez pedig arra enged következtetni, hogy azokban a percekben még mi vagyunk ott, és csak abból tudunk táplálkozni, ami korábban is bennünk volt. Gondoljanak karácsony csodájára! Nem mi küldtünk űrszondákat, hanem az a másik élet küldött egy életjelet magáról. Isten lefordította magát egy számunkra érthető nyelvre: egy gyermekre, vagyis Jézus a válasz az emberiség két nagy kérdésére – fogalmazta meg karácsony üzenetét.

Nem sokkal később Szarvas Város Barátainak Köre képviselői is megérkeztek, akik a jótékonysági vásár bevételéből megajándékozták a klubot is. Az előző évhez hasonlóan egy nagyméretű főzőedényt nyújtottak át, amellyel a közös főzésekhez, lekvárkészítésekhez járultak hozzá.

A rendezvény megvalósítását – akárcsak két további két klubét – az Aquarius67 Alapítvány is támogatta. Az „Esélyek és lehetőségek a Szarvasi Járásban” pályázat jóvoltából a karácsonyi ünnepséghez tartós élelmiszereket, eszközöket és dekorációs anyagokat biztosítottak.

Seidl Ambrus, Kepenyes-Darida Zora és Babák Mihály

Nyoma sincs, de holnap itt a karácsony

Klubkarácsony a „Borostyán”-ban