in , ,

Hatan vehettek át elismerést az egykori sportkiválóságok közül

Jubilált a sportvezetők év eleji köszöntése. Idén 20. alkalommal fejezték ki hálájukat a város vezetői, valamint az Ifjúsági és Sport Bizottság. A program 2003 óta egykori kiváló sportolók díjazásával is kibővült. Legutóbb január 4-én várták az érintett egyesületi-és klubvezetőket egy ünnepélyes köszönetnyilvánításra, hagyományos módon a Rákóczi utcai ebédlőbe.

Hodálik Pál alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, úgy érzi, a településen működő egyesületek erőn felül teljesítenek. Úgy látja, az érdeklődő fiatal és felnőtt korosztályok nagyon széles kínálatból választhatnak, és kisebb-nagyobb átalakulások is tapasztalhatók. Az elmúlt években több sportág visszatért vagy újként jelent meg, köztük a birkózás, a társastánc, a kosárlabda vagy a sárkányhajózás. Hozzátette, a befektetett munka az eredményekben is megmutatkozott: több szakág országos és nemzetközi vizeken is megállta a helyét.

Külön köszöntet mondott a sportvezetőknek, akik oroszlánrészt vállalnak a helyi sportélet szervezésében és működtetésében.

– Vannak olyan egyesületek, akik az élsport irányába mozdultak el, és olyanok is, akik megfelelő tömegsport bázissal rendelkeznek. A város számára mindkettő fontos. Nem lesz mindenkiből kajakos világbajnok, de ha valaki szívesen jár le a telepre, úgy vélem, meg kell adni neki is a lehetőségét – fogalmazta meg az önkormányzat filozófiáját.

A támogatásokról szólva elmondta, a település éves költésvetésének 5%-át fordítja erre a célra. Ez átlagosan 40-50 millió Ft között mozog. Ennek egy része közvetlen anyagi támogatás, ami a verseny-és élsport alapba kerül, a fennmaradó összeget sportrendezvényekre és sportcélú beruházásokra fordítják. Emellett egy keretet különítenek el az eredményes sportolók országos és világversenyekre való utaztatására, ill. az önkormányzati fenntartásban lévő ingatlanok fenntartására.

Kérdésre válaszolva kitért a tervezett fejlesztésekre is. Ezek között szerepel a Fő téri Általános Iskola tornatermének korszerűsítése, amelyre vonatkozóan az alakuló kosárlabda egyesületek több felajánlást tettek. A napokban történt egyeztetések során szóba került a Petőfi utcai sportcsarnok „ráncfelvarrása” is, ami parketta-és nyílászárócserét, WC és öltözők kialakítását foglalná magában. Nem mondtak le továbbá egy új sportcsarnok építéséről sem, ill. lépéseket tesznek a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában és a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban tornacsarnok építésre, bővítésre.

Említést tett két nyertes pályázatról is. Egyike egy 150 nm-es alapterületű sportpark, ahol 16 eszköz került telepítésre. Ennek összege bruttó 16,1 millió Ft. A másik projekt egy Honvédelmi sportközpont, avagy lőtér létesítésére irányul, amelynek várható költségvetése 300-350 millió Ft körül mozog.

A rendezvényen ezúttal hatan vehettek át elismerést. Köztük Bodnár István kajakozó, sportvezető, Fazekas Erzsébet, az MTTSZ Szabadidős és Lövész Klub vezetője, szervező, dr. Lipcsei Imre testnevelő tanár, labdarúgó, edző, szakosztályvezető, Szabó Katalin testnevelő tanár, edző, atléta és kosárlabda versenyző, Szirony Pálné testnevelő tanár, röplabda játékos-edző és Zsapka János, röplabdázó, a Szarvasi Röplabdások Baráti Köre Sport Egyesület vezetője.

Az U-13-asokkal kezdődött az idei teremlabdarúgó torna

Esély a szarvasi fiataloknak az itthon maradáshoz és az életkezdéshez