in , ,

Érem az UTE-csarnokból

Szombat éjjel rendezték meg az I. Séra Miklós Kajak-Kenus Jégkorong Bajnokságot Budapesten az UTE jégcsarnokában.

A két sportág Mikin keresztül kötődik össze, aki játékosként kajakban és jégkorongban is magyar bajnoki címet nyert és sikeres edzője volt mindkét szakágnak. Kajakban több olimpiai aranyérem, helyezés, húsznál is több világbajnoki cím és ennél is több érem megszerzése kötődik tanítványai nevéhez. Jégkorongban pedig hosszú évekig volt az U14 és U16-os korosztály szövetségi kapitánya.

A fentiek miatt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Jégkorong Szövetség tagjai is tiszteletüket tették a rendezvényen. A lelátón és a jégen régi edző kollegákkal, több olimpiai bajnokkal és világbajnokkal is lehetett találkozni, a teljesség igénye nélkül Foltán László, Horváth Gábor, Szabó Szilvia, Fidel László, Beé István, Ancsin János.

A program ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol a megjelentek egy rövidfilmet nézhettek meg Mikiről. Ezt követően két kis pályán három a három ellen, 15 perces játékidővel kezdődtek meg az alapszakasz mérkőzései két csoportban.

A szarvasiak első mérkőzése a Tatai Hódok ellen volt, akik között több szlovákiai kajakos is szerepelt, az olimpiai 3. helyezett és háromszoros világbajnok Tarr Gyuri is. Mezőnyfölényben játszottunk, de sajnos körbelőttük a kapujukat, a kapuvasat és két góllal 4:2-re kikaptunk.

Második mérkőzésünket a The Puck Hustlers ellen játszottuk, akik a BKV kenusaiból álltak össze. Győznünk kellett ahhoz, hogy életbe tartsuk a továbbjutási reményeinket és ennek megfelelően végigpörgettük a mérkőzést, pontosabban, gyorsabban és keményebben játszottunk az első találkozóhoz képest, így 6:3-ra győztünk.

A csoportmeccsek következő csapata a Drink Team volt, gyorsan megszereztük ellenük a vezetést végig irányítottuk a mérkőzést, de két hiba miatt kiegyenlítettek és hiába szereztünk a lefújást jelző dudaszóval egyidőben, még egy gólt a bíró időntúlinak ítélt, ezért maradt a 3:3-as döntetlen.

Utoljára a torna legfiatalabb 12-14 éves fiúkból összeállt Váci Kicsi Darazsak csapata ellen játszottunk. A végeredmény nem volt kétséges, az utolsó másodpercig pörgő srácok ellen kényelmesen hoztuk 8:1-re a kötelezőt.

A csoport végeredménye a körbeverések miatt matematikai feladvány elé állította a zsűrit, három csapatnak is 5 pontja lett, és csak a gólarány döntött, szerencsére a mi javunkra és így csoport másodikként várhattuk az elődöntőt a másik csoport győztese ellen. Az elődöntőket és a döntőt már nagypályán öt az öt ellen, lesre, túlütésre játszottuk.

A 23:30-kor kezdődő elődöntőben a későbbi tornagyőztes Honvédos kajakos-kenusokból összeállt Endreffy ügyvédi iroda lett az ellenfelünk, ahol az ötszörös világbajnok Beé István is szerepelt. Nem voltak ismeretlenek számunkra, mert az előző évi szarvasi tornát is ők nyerték, tudtuk, hogy fizikálisan erősebbek nálunk. Nagypályán az első 10 percben nem tudtuk a megszokott játékunkat hozni, szó szerint eltévedtünk, nem találtuk a helyünket a ,,hazai pályán” játszó ellenfelünk ellen, amit ők ki is használtak és elhúztak négy góllal. Az utolsó 5 percben kiegyenlített játék folyt, de nem bírtunk közelebb kerülni hozzájuk, így maradt a 4:0-ás végeredmény és a harmadik hely.

Gratulálok a csapatnak, remélem, jövőre esetleg több nagypályás rutinnal előrébb végezhetünk.

A szarvasi csapat tagjai: Patay István, Gergely Dániel, Domján Balázs, Opavszki Mihály, Baukó Péter, Bárkai Zsolt, Kohut Pál

Kohut Pál

Varga Anikó, Polák Ferenc és a gyerekek

Színházacska

A nyári angol táborra gyűjtöttek az V. Evangélikus Bálban