in , ,

Tomasovszki Tibor: A kávé mentett meg bennünket

Tomasovszki Tibor
Tomasovszki Tibor

Bár alig több mint négy év telt el a nyitás óta, és a Mokka Delicates Bistro megkerülhetetlen névvé vált a helyi vendéglátásban. A boltként induló vállalkozás az évek során látványos profilváltáson ment keresztül, a szolgáltatások köre pedig folyamatosan bővült. Jelenleg a bár, bisztró és az étterem jelleg ötvöződök a kínálatban, február elején pedig a hatszobás panzió is megnyitotta a kapuit.

A helyszínre február 3-i Békés megyei III. Wedding Party keretében is felfigyeltek. A Csabagyöngye Kulturális Központban rendezett jótékonysági gála fővédnöke Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt. A rendezvény karitatív célokat is szolgált, a szervezők Békéscsabai Mentőalapítványt segítették új eszközök beszerzésében. A programon számos kategóriában díjakat osztottak ki, illetve ismerték el az esküvőket és a lakodalmakat segítő szolgáltatókat is. A feltörekvő szolgáltatók díját a Sióréti Lovasközpont, a Csabai Rendezvénypajta mellett a szarvasi Mokka Delicates Bistro kapta.

– Először csak a szavazás miatt kerestem fel a rendezvény honlapját. Az egyes kategóriákban a szarvasi helyszínekre szerettem volna egy-egy voksot adni, néhány nappal később azonban meglepetten tapasztaltam, hogy a legjobb tíz között vagyunk. Több mint száz szolgáltató regisztrált idén a megmérettetésre, és közülük kerültek ki a díjazottak. Mivel a hét minden napja munkával telik, számomra is csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy el tudunk menni a rockabily stílusban megrendezett gálaestre, és végül személyesen vehetjük át az oklevelet. Nagyon megtisztelő volt számunkra, mert megerősített abban, hogy jó úton járunk – mondta végtelen szerénységgel Tomasovszki Tibor tulajdonos.

A kezdetekről szólva elmondta, őket megelőzően már jó néhány vállalkozónak kellett ezen a helyen bezárnia a kapuit, mégis hittek abban, hogy az új szemlélet a siker kovácsa lehet. Először bisztró profilt alakítottak ki, hamarosan azonban rájöttek, hogy a vendégek többsége inkább csak nézegeti a kínálatot, miközben elégedetten kortyolgatja a kávéját.

– A kávé mentett meg bennünket – tette ezen a ponton az első hallásra kissé szokatlan megállapítást. – Azt láttuk, hogy távolabbról is eljöttek hozzánk egy ízletes kávéért, s utána rendszeresen visszatértek.

Hangsúlyozta, mindig is a minőségi személet vezérelte, amit 15 éves vendéglátós múlttal és folyamatos tanulással ötvözött. Vallotta továbbá, hogy ami a fővárosban önálló üzletként is életképes, azt egy kistelepülésen komplexen kell kezelni, ezért a kiváló minőségű termékek mellett az a’ la carte ételeknek, a menüztetésnek és kávézó jellegnek is egyre nagyobb teret engedett. Emellett némileg a sors is melléjük szegődött, mert a nyitás éveiben a városrehabilitációs munkálatok miatt a vendégforgalom a Kossuth utcáról egyre inkább a Szabadság útra tevődött át.

Mivel az épület esküvői helyszínnek is alkalmas volt, a sátoros lakodalmakat társította a mai kor igényeivel. Hitte, hogy egy elégedett vendég még egyet hoz, amit a számok is igazoltak: az első évben kettő, majd négy, nyolc, idén pedig már tizenhat pár tervezi nála a nagy napot.

Az építkezés és a fejlődés a mai napig tart. A panzió a hónap elején kapta meg az engedélyt, így a szezonban már hat szobával várják a vendégeket. A Mokka Delicates Bistro megálmodója mégis két lábbal a földön jár. Tudja, hogy márciustól több szarvasi vendéglátó egység készül újdonsággal, mégis hiszi, a sokszínű választék között továbbra is meg fogják állni a helyüket.

Szeretetpuszi és jelmezverseny az Átmeneti Otthon és Idősek Klubja közös farsangján

Farsang a Naplemente klubban