in , ,

Ifjúsági olimpia: A háromba jutásért ül hajóba szombaton Nyerges Áron

Nyerges Áron
Nyerges Áron

2017 októberében kezdődött az a kajak-kenu ifjúsági olimpiai selejtező, aminek következő fordulója holnap, szombaton lesz. Ezen Nyerges Áron áll rajthoz, hogy mindent megtegyen azért, hogy bekerüljön abba a háromba, akik közül egy fogja képviselni hazánkat a Buenos Airesben megrendezésre kerülő ifjúsági olimpián.

Az első állomásán, egy előválogatón versenykajakkal nyolcas alakú pályán egymással szemben indítva eveztek. A szövetség részéről oda mintegy 30 versenyzőt hívtak meg a 2002-es és 2003-as korosztályból.

Addig folytak a selejtezők, amíg négy versenyző nem maradt. Melléjük még tartalékként meghívták az 5. és 6. helyen végzőt, így lett a bő keret 4+2 fős.

Decemberben kezdődött el a másik forduló, amin szlalomkajakkal szlalompályán bólyák kerülésével kellett célba érni, miközben eszkimófordulatot kellett tenni, mindezt időre teljesíteni. Az erre való készülés folyik jelenleg is a Szent Klára Gyógyfürdőben, ahol Nyerges Áron rótta a köröket edzője, egyben édesapja, Nyerges Attila instrukcióira.

A szombati válogatón három fő fogja kvalifikálni magát az olaszországi melegvízi edzőtáborba, ahonnan a végén tartott megmérettetésen ismét eggyel apad a csapat száma. Ketten jutnak ki a barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyre, ahonnan a jobban teljesítő kvalifikálja magát az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

Holnap, február 22-én, szombaton 18 órakor indul a verseny a háromba jutásért. Szurkoljunk Áronnak, hogy úgy sikerüljön neki a holnap, ahogy ő szeretné! Hajrá, Áron!

Több kilométeren már aszfalt borítja az M44-est

Mesterházy Attila: Aki nem megy el szavazni, az Orbán Viktorra szavaz