in , , ,

Átminősítést sürget az egészségügyben Samu Tamás Gergő

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)
Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Témához illeszkedően az Orosházi úton tartotta legutóbbi sajtótájékoztatóját Samu Tamás Gergő. A Jobbik országgyűlési képviselője elöljáróban gratulált a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás győztesének, Márki-Zay Péternek. Mint elhangzott, a független jelöltet valamennyi ellenzéki párt egyöntetűen támogatta, ill. jobbikos kampányszakemberek is részt vettek a kampány lebonyolításában. Rámutatott, a vasárnapi választás bebizonyította, a kormány leváltásához mindössze annyi kell, hogy az emberek elmenjenek szavazni, mert a magas részvételi arány a kormányváltó erőknek kedvez.

Tájékoztatott arról is, hogy február 22-én másodikként adta le a választási induláshoz szükséges ajánlásokat. Számszerűsítve a kötelező ötszáz helyett több mint hétszázat gyűjtött össze. Köszönetet mondott mindazoknak, akik nevükkel és aláírásukkal támogatták egy olyan időszakban, amikor sokan nem merik nyíltan felvállalni ellenvéleményüket. Mindemellett azokról a szimpatizánsokról, jobbikos aktivistákról sem feledkezett meg, akik szabadidejüket feláldozva segítettek a gyűjtésben. Meggyőződése szerint a Jobbik az egyetlen olyan ellenzéki párt, amelynek esélye van a regnáló hatalmat leváltani.

Középpontba ezúttal az egészségügyet és az utak állapotát helyezte, amelyek sok esetben összefüggnek. Példaként említette az orosházi körzethez tartozó Szarvast. Az itt élők többsége ugyanis úgy érzi, az Orosházi Kórház gyengébb ellátást nyújt, mint a békéscsabai, az önkormányzat pedig lépéseket tett az átminősítés érdekében. Sajnálattal tapasztalja, hogy ehhez mind a testület, mind Dankó Béla országgyűlési képviselő közbenjárása kevésnek bizonyult.

– Április 8-a után egy Jobbik kormány megalakulása esetén sokkal könnyebb dolgunk lesz, és addig fogok járni az egészségügyért felelős politikusok nyakára, amíg változás nem lesz. Hozzá kell tennem, hogy a jobbikos egészségügyi szakpolitikusok ismerik a térségben élők problémáit. Fő célunk, hogy mindenki számára elérhető legyen az alapellátás, és úgy vélem, néhány Mészáros Lőrinc néhány keresetéből már több száz orvost tudunk hazacsábítani, itthon tartani és képezni, ill. néhány stadion építésének a költségéből már tudnánk fedezni azoknak a diagnosztikai műszereknek az árát, amelyekkel a várólista jelentősen csökkenthető lenne – húzta alá.

Véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy a társadalombiztosítást fizető embereknek több hónapot kell várniuk egy vizsgálatra, ill. műtétre, melyeknek komoly egészségkárosító hatása van.

Zárásként kitért arra is, hogy szándékukban áll az Orosházi út felújítása is. Erre vonatkozóan már korábban tettek másfél milliárd Ft-os javaslatot, de a fideszes többségű országgyűlés nem támogatta.

Bátor György

Az ország legjobb utánpótlás-nevelő klubjai között jegyzik a Szarvasi Kajak-Kenu Klubot

„Zöldülj! Fordulj!” vándorkiállítás a Benkában